Μωρό με σύνδρομο Down και δύο καρδιακές βλάβες κατάφερε να επιβιώσει και γιορτάζει τους 7 μήνες ζωής του

Με πληροφορίες από diaforetiko.gr Ένα μωρό που γεννήθηκε με σύνδρομο Down, τρία καρδιακά ελαττώματα και ένα πρόβλημα στο στομάχι γιόρτασε την Τρίτη τον έβδομο μήνα του στη ζωή.

Το Σεπτέμβριο, όταν η Kitty Witaschek γεννήθηκε στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης, η μητέρα της Bonnie φοβήθηκε ότι το μωρό δεν θα επιβίωνε.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, η Bonnie είχε την αίσθηση ότι τα άσχημα νέα δεν θα αργούσαν να έρθουν, αφού αρχικά έμαθε ότι το μωρό είχε σύνδρομο Down και καρδιακά προβλήματα και μετά έμαθε ότι η πεπτική οδός του αγέννητου μωρού της δεν είχε αναπτυχθεί πλήρως.


Αρκετούς μήνες αργότερα, η 36χρονη μητέρα είναι περήφανη που μοιράζεται την ιστορία της για το πώς το «κορίτσι-θαύμα» πάλεψε με δύο επεμβάσεις στην καρδιά και μια χειρουργική επέμβαση στο έντερο, κρατώντας παράλληλα ένα χαμόγελο στο πρόσωπό της.

Η Bonnie πήγε για τον υπερηχογράφημα των 20 εβδομάδων τον Απρίλιο, μαζί με τον σύζυγό της Mark και τους τρεις γιους τους.


Το μικρό δωμάτιο ήταν στενό και ζεστό, έτσι τα παιδιά βγήκαν έξω. Κάποια στιγμή ήρθε ένας γιατρός και είπε στους γονείς ότι το αγέννητο μωρό τους είχε πρόβλημα με την καρδιά του.

“Ήμασταν τόσο ξαφνιασμένοι,” έγραψε η Bonnie στο Love What Matters.
Δέκα ημέρες αργότερα, μια εξέταση αποκάλυψε ότι το μωρό είχε σύνδρομο Down.


Το μωρό έχει επίσης τρία καρδιακά ελαττώματα: μια στενή αορτή και δύο τρύπες στην καρδιά του.

Τα ελαττώματα καθιστούν δύσκολο το αίμα του μωρού να κυκλοφορεί οξυγονωμένο μέσα στο σώμα.
“Σκέφτηκα ότι δεν υπήρχαν άλλα ελαττώματα και συνέχισα με όλα τα άλλα που έπρεπε να αντιμετωπίσω,” έγραψε η Bonnie.


“Αυτό το παιδί θα έχει σύνδρομο Down και θα χρειαστεί ανοικτή χειρουργική επέμβαση καρδιάς από τρεις έως πέντε μήνες μετά τη γέννησή του.”

Το υπερηχογράφημα των 32 εβδομάδων αποκάλυψε ότι η πεπτική οδός του μωρού δεν είχε αναπτυχθεί πλήρως, πράγμα που σήμαινε πως έπρεπε να κάνει επέμβαση αμέσως μετά τη γέννηση.

“Έκλαιγα καθώς πήγαινα στο σπίτι μου,” έγραψε η Bonnie για την ημέρα που έκανε το υπερηχογράφημα των 32 εβδομάδων.Η Kitty γεννήθηκε λίγες βδομάδες αργότερα, στις 3 Σεπτεμβρίου, στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης.

“Όταν γεννήθηκε φοβόμουν ότι δεν θα ζούσε. Προσευχόμουν συνέχεια να ζήσει,” δήλωσε η Bonnie στο People.

“Αλλά τη στιγμή που βγήκε, ήταν εντυπωσιακά όμορφη. Ήταν τόσο δυνατή και τα μάτια της ήταν τόσο λαμπερά και ήθελε να δει τα πάντα στο δωμάτιο.”


“Εκείνη την στιγμή, κατάλαβα ότι θα τα πήγαινε μια χαρά.”

Κατά τη διάρκεια των πέντε πρώτων εβδομάδων της ζωής της, η Kitty υποβλήθηκε σε δύο καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις και μια χειρουργική επέμβαση στο στομάχι.

“Ήταν σαν να βλέπατε μια βουβή ταινία. Ήμουν έξω από το σώμα μου. Περίμενα πώς και πώς να ακούσω ότι τα κατάφερε,” είπε η Bonnie για τις χειρουργικές επεμβάσεις του μωρού της.

Μαζί με τα ελαττώματα της καρδιάς και το ελάττωμα στο στομάχι η Kitty έχει επίσης μια γενετική διαταραχή που προκαλεί χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.


Έχει περάσει τους πρώτους επτά μήνες της ζωής της στο νοσοκομείο, όπου η Bonnie λέει ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές έχουν ερωτευτεί το μικρό κορίτσι.

“Είναι έξυπνη και χαμογελαστή. Δεν έκλαψε πολύ στη ζωή της,” είπε η Bonnie.

Η Kitty θα μπαινοβγαίνει από τα νοσοκομεία καθ’ όλη τη διάρκεια της παιδικής της ηλικίας, αλλά η μητέρα της λέει ότι η οικογένεια προσπαθεί να παραμείνει αισιόδοξη.


“Είναι δυνατή, είναι απλά απίστευτη. Και της αρέσει να διασκεδάζει και να χαμογελάει. Της αρέσει να είναι μαζί με τα κορίτσια.”

“Δεν μπορώ να μην τη θαυμάζω. Θα είμαι δίπλα της κάθε μέρα της ζωής μου.”


via https://ift.tt/2syNETG

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.