Πανελλήνιες, ανατροπή: Επιστρέφουν οι δέσμες. Σε ποιες σχολές θα μπαίνετε χωρίς εξετάσεις

Σε ποιες σχολές θα μπαίνετε χωρίς Πανελλήνιες εξετάσεις και γιατί επιστρέφουν οι δέσμες;
Πίσω στις δέσμες το σύστημα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις – Πως αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας και σε ποια μαθήματα – Ανατροπές στο σύστημα της εισαγωγής χωρίς εξετάσεις.

Οι πανελλήνιες εξετάσεις όχι απλά δεν καταργούνται, αλλά επιστρέφουν στο παρελθόν. Οι δέσμες επανέρχονται και επί της ουσίας η απευθείας εισαγωγή στις σχολές περιορίζεται.

Παράλληλα αυξάνονται οι ώρες σε ορισμένα μαθήματα από τα οποία καθορίζεται και ο βαθμός του απολυτηρίου. Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή οδηγεί πίσω στο σύστημα με τις δέσμες.

Παράλληλα αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας στα τέσσερα μαθήματα στα οποία θα εξετάζονται οι μαθητές στις εξετάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Στα μαθήματα αυτά η διδασκαλία αυξάνεται στις έξι ώρες την εβδομάδα.

Το νέο σύστημα προβλέπει επίσης ότι ο βαθμός του απολυτηρίου θα καθορίζεται κυρίως από τα τέσσερα μαθήματα στα οποία θα εξετάζονται οι μαθητές στις πανελλήνιες και λιγότερο από τα υπόλοιπα ενδοσχολικά μαθήματα.

Ουσιαστικά η απευθείας εισαγωγή στο πανεπιστήμιο με μόνο κριτήριο τον βαθμό του απολυτηρίου θα γίνεται σε λίγες σχολές και κυρίως σε σχολές με χαμηλή ζήτηση, οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να σηκώσουν το βάρος των εισακτέων.

Οι αλλαγές αυτές θα αρχίσουν να εφαρμόζονται με τους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Γ Λυκείου το 2020-2021.


via https://ift.tt/2JlNU2U

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.