''Είστε δικαστές ή ζώα, σεις που κλείσατε φυλακή το παιδί που το κακοποιούσε ο πατέρας του; Στα μπουντρούμια να ρίξτε την ανώμαλη ψυχή σας''

Από makeleio.gr Ο νεαρός Αλέξης μετά την απολογία του προφυλακίστηκε, ενώ ο κόσμος που τον περίμενε έξω από τα δικαστήρια στη Ζάκυνθο, τον χειροκρότησε. Τα όσα όμως αποκάλυψε στην έδρα μονάχα σοκ και αποτροπιασμό για τον 70χρονο προκαλούν.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες: Επί εννέα χρόνια επαναλαμβάνονταν καταγγελίες για την κακοποίηση των παιδιών του, από τον ταχυδρόμο που έπεσε τελικά νεκρός από το χέρι του μεγάλου του γιου στη Ζάκυνθο: Όπως ακριβώς συνέβη και στη Λέρο, οι αρμόδιες υπηρεσίες κώφευσαν και αδιαφόρησαν. Στη Λέρο το αποτέλεσμα ήταν η παράταση της φρίκης. Στη Ζάκυνθο, η «κάθαρση» επήλθε με το έγκλημα.

Το Χαμόγελο του Παιδιού με ανακοίνωσή του, κάνει γνωστό ότι η πρώτη φορά που έγινε καταγγελία στον Οργανισμό για τον δολοφονημένο ταχυδρόμο, ήταν το 2009, όταν τα μικρότερα παιδιά του ήταν μόλις 2,5 ετών και 6 μηνών! Αν και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές, δεν έγινε τίποτα.

Όπως αναφέρει το Χαμόγελο του Παιδιού, που επαναλαμβάνει ότι δεν έχει την αρμοδιότητα παρέμβασης σε περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών, από την αναζήτηση στα αρχεία του για καταγγελίες που αφορούσαν τη συγκεκριμένη οικογένεια, προέκυψε ότι:

-Τον Σεπτέβριο του 2009 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» για την έντονη σωματική κακοποίηση των 2 ανήλικων παιδιών της οικογένειας (ηλικίας 2,5 ετών & 6 μηνών) καθώς και για την παραμέλησή τους. Άμεσα ενημερώθηκε η Εισαγγελία Ανηλίκων για να ερευνήσει την υπόθεση.

-Τον Σεπτέμβριο του 2011 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε μια κλήση για τα ίδια παιδιά αλλά επειδή δεν υπήρχαν αρκετές πληροφορίες ώστε να στοιχειοθετηθεί καταγγελία, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Ζακύνθου για την κλήση αλλά και για την καταγγελία του 2009 και η απάντηση ήταν ότι η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο. Με βάση την καταγγελία του 2009, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την κοινωνική έρευνα της Πρόνοιας στην οποία αναφερόταν ότι η οικογένεια χρήζει συστηματικής κι επισταμένης διερεύνησης από αρμόδια υπηρεσία. Επίσης ανέφερε ότι έχουν γίνει καταθέσεις κι επιπλέον έχει ενημερωθεί το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

-Τον Αύγουστο του 2017 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε νέα καταγγελία για την έντονη παραμέληση των ίδιων παιδιών. Ενημερώθηκε άμεσα, τηλεφωνικώς και γραπτώς, η Εισαγγελία όπου επισημάνθηκαν όλες οι προηγούμενες ενέργειες και καταγγελίες.

—ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ: Τι ψυχή θα παραδώσετε, ρε; Τι ψυχή, έχετε, από τι είναι φτιαγμένη, από σκατά; 

Οι δικαστικές αποφάσεις από εδώ και στο εξής και κρίνονται και σχολιάζονται και εν ενάγκη, λοιδωρούνται. Από τη στιγμή που η εμπιστοσύνη του Λαού κλονίστηκε και με το- υποτίθεται- τελευταίο λίκνο της Δημοκρατίας, δεν θα κριθείτε μόνον, θα υποστείτε και όλες τις υπόλοιπες συνέπειες. Δεν μας πείθετε πια κύριοι δικαστές-με γνώμονα και το τελευταίο δείγμα ιταμότητά σας, για την δίκαιη κρίση σας.

Τα μνημόνια διάβρωσαν τον πολιτικό κόσμο.

Διάβρωσαν όμως και τους δικαστές.

Ο Λαός θέλει δείγματα εμπιστοσύνης στην βούληση σας. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΚΟΤΏΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΈΡΑ ΤΟΥ, ΓΙΑΤΊ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΆ ΣΑΣ ΤΑ ΑΥΤΙΆ, ΉΤΑΝ ΒΟΥΛΩΜΕΝΑ, ΣΑΣ ΚΑΘΙΣΤΑ ΓΥΜΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΥΣ. 


via https://ift.tt/2Jt5pev

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.