Νέες αιχμές του Ν. Φίλη προς την κυβέρνηση

Μήνυμα για τον ιδεολογικό επανα-προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ο πρώην υπουργός, Νίκος Φίλης, τονίζοντας ότι το κυβερνών κόμμα οφείλει να κερδίσει «ξανά το μυαλό και την καρδιά των αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων».

Ο βουλευτής της Α’ Αθηνών, σε συνέντευξή του στην

«Εφημερίδα των Συντακτών», άφησε παράλληλα, σαφείς αιχμές και εναντίον της κυβερνητικής ρητορικής, τονίζοντας τα εξής:

«Οι αριστερές κυβερνήσεις δουλεύουν με συγκροτημένο πρόγραμμα και σχέδιο, όχι με επικοινωνιακά αφηγήματα, θολά και αμφίσημα εξ ορισμού. Η πολιτική της κυβέρνησής μας είναι η έξοδος στις αγορές χωρίς πιστοληπτική γραμμή και η σταδιακή ανάκτηση μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας. Από εκεί και πέρα, είναι αλήθεια πως δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν να κερδίσουν πολιτικά υποστηρίζοντας ότι "πέτυχαν εκεί που οι άλλοι απέτυχαν". Στην υλοποίηση δηλαδή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που συγκροτούν τον πυρήνα όλων των μνημονίων».

Και συνέχισε στον ίδιο τόνο: «Υποστηρίζω ότι είναι άλλο ο πολιτικός και οικονομικός εξαναγκασμός του 2015 μετά την ήττα και τον συμβιβασμό του 2015 και άλλο η ιδεολογική μετατόπιση και η μετάλλαξη των ταυτοτικών χαρακτηριστικών του ΣΥΡΙΖΑ. Δυνάμεις του συστήματος προσπαθούν να μας πείσουν "να γίνουμε αυτό που κάνουμε" ως κυβέρνηση στη σημερινή δύσκολη περίοδο και να μετατραπούμε σε ένα "κανονικό" συστημικό αρχηγοκεντρικό κόμμα, εγκαταλείποντας τα "βαρίδια" των ιδεολογικών και κοινωνικών αναφορών. Δεν θα τους γίνει το χατίρι».

Μάλιστα, ο κ. Φίλης επεσήμανε με νόημα, ότι«η Αριστερά δεν ήταν και δεν θα γίνει φτερό στον άνεμο μιας ιστορικής περίστασης, ούτε ευέλικτη μορφή πολιτικής απασχόλησης».

Καταλήγοντας και αναφερόμενος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «μόνο οι διορθωτικές κινήσεις στην πολιτική μας και η κινητοποίηση των αριστερών και δημοκρατικών πολιτών μπορούν να διασφαλίσουν τη νίκη στις εκλογές».

Πηγή: naftemporiki.gr/via https://ift.tt/2kLTsFS

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.