Η Κομμώτρια ξεκίνησε να την χτενίζει όταν κάπου σκάλωσε η χτένα. Σοκαρισμένη, δεν πίστευε στα μάτια της!

Κάτι σημαντικό, που πρέπει να γνωρίζει κάθε γονιός: “οι σούπερ ψείρες” έχουν καταλάβει επίσημα 25 πολιτείες των ΗΠΑ, και οι ειδικοί λένε, ότι έχουν αναπτύξει ανοσία στις παραδοσιακούς τρόπους αντιμετώπισης.

Υπάρχουν περιστατικά αυτού του ανθεκτικού στελέχους σε παραπάνω από τη μισή χώρα της Αμερικής – και το γεγονός, ότι δεν μπορεί να εξοντωθεί με τα συνηθισμένα προϊόντα αντιμετώπισης, έχει αναστατώσει τους γονείς.

Η θεραπεία που είχε αποτελέσματα το 2013, πλέον είναι αποτελεσματική μόνο στο ένα τέταρτο των περιπτώσεων. Ακόμα και οι κομμωτές βρίσκουν σε πελάτες τους ψείρες! Σύμφωνα με το περιοδικό Everyday Health, “Οι ψείρες της κεφαλής μπορούν να μεταφερθούν από άτομο σε άτομο, όταν μοιράζονται προσωπικά αντικείμενα, όπως χτένες, πετσέτες, ρούχα, και καπέλα. Οι ψείρες δεν μεταδίδονται μέσω των κατοικίδιων. Επειδή οι ψείρες δεν μπορούν να πηδήξουν ή να πετάξουν, σέρνονται από άτομο σε άτομο, χρησιμοποιώντας τις δαγκάνες τους για να πιαστούν σε μαλλιά.”

Το χτένισμα και το ψάξιμο στη κεφαλή είναι χρονοβόρο, και δεν είναι τελείως αποτελεσματικό για την απαλλαγή από τα ενοχλητικά παράσιτα, επειδή μπορεί να έχουν γεννήσει αυγά. Εξαιτίας του ανθεκτικού στελέχους, πολλοί στρέφονται σε κλινικές για να λάβουν μια νέα συνταγογραφημένη θεραπεία, που καλείται Airallé, είναι εγκεκριμένη από τον Οργανισμό Φαρμάκων των ΗΠΑ, κοστίζει $170 και μπορεί να καλυφθεί από την ασφάλεια υγείας.

Ωστόσο, οι γιατροί προειδοποιούν, ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη προστασία. Αν έχετε παιδιά, μιλήστε τους για τους κινδύνους της ανταλλαγής προσωπικών αντικειμένων, όπως χτένες, μαξιλάρια και καπέλα. Ενημερωθείτε για τους κινδύνους και τα σημάδια εμφάνισης των ψειρών, όπως η έντονη φαγούρα και το ερεθισμένο δέρμα κεφαλής. Μπορείτε να εντοπίσετε ψείρες, κάνοντας ένα οριζόντιο χώρισμα στη βάση του λαιμού και κάνοντας προσεκτική μελέτη με μια λεπτή χτένα.

Μοιραστείτε αυτές τις σημαντικές πληροφορίες με τους φίλους σας! Η πρόωρη διάγνωση και η πρόληψη είναι το κλειδί!


via https://ift.tt/2HnGWWj

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.