ΓΕΡΜΑΝΟΙ: ΑΦΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.

Οι πονηροί Γερμανοί λένε τώρα ότι η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη ελάφρυνσης του χρέους λόγω των τεραστίων πρωτογενών πλεονασμάτων που επιτυγχάνει.

Και φυσικά έχουν απόλυτο δίκιο. Ένας κράτος που μπορεί και παράγει τόσο θηριώδη πλεονάσματα, δεν έχει καμία απολύτως ανάγκη για ελάφρυνση του χρέους.

Μα θα πει κάποιος, αυτό είναι παραλογισμός, αφού αυτά τα πρωτογενή πλεονάσματα επιτυγχάνονται από την εξοντωτική φορολογία και τη μη εκπλήρωση των υποχρεώσεων του κράτους προς το εσωτερικό του.

Ε, και λοιπόν; είναι η απάντηση, αφού ο λαός μπορεί και παράγει αυτά τα πλεονάσματα αδιαμαρτύρητα, άρα δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Εδώ βλέπουμε πόση πολιτική αφέλεια επέδειξε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όταν πίστεψε τις υποσχέσεις των Γερμανών ότι θα ελαφρύνουν το χρέος αν επιτυγχάνονταν μεγάλα πλεονάσματα. Δεν αντελήφθησαν οι πολιτικά αφελείς, ότι οι Γερμανοί τους οδηγούσαν σε παγίδα. Έτσι εξόντωσαν και εξαθλίωσαν το λαό εκχώρησαν εθνική κυριαρχία και ελληνικό έδαφος για 100 χρόνια και τώρα τους λένε οι Γερμανοί: “Ορίστε, μπορείτε να τα καταφέρετε. Μπράβο σας συνεχίστε”.via https://ift.tt/2HiIEbh

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.