Πνίγεται η Θεσσαλονίκη! Βούλιαξαν οι δρόμοι – Βροχή και αέρας δημιούργησαν σκηνικό καταστροφής [pics, vid]

Πολλοί δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια - Κλαδιά δέντρων έχουν πέσει στο δρόμο και η οδήγηση είναι μόνο για γερά νεύρα - Η βροχή ξεκίνησε στις τρεις μετά το μεσημέρι και παρέσυρε ακόμα και κάδους σκουπιδιών - Εικόνες καταστροφής από την πλημμυρισμένη πόλη

Πλημμυρισμένοι δρόμοι, κυκλοφοριακά προβλήματα, μικροσυγκρούσεις αυτοκινήτων και πεσμένα κλαδιά δέντρων, συνθέτουν την εικόνα της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της ισχυρής καταιγίδας που έπληξε νωρίς το απόγευμα το πολεοδομικό συγκρότημα.

Η καταιγίδα, που εκτός από ισχυρή νεροποντή έφερε και δυνατούς ανέμους, ξεκίνησε γύρω στις 3 το απόγευμα από τα ανατολικά της πόλης και κινήθηκε προς τα δυτικά. Κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν μέσα σε λίγα λεπτά σε λίμνες, δημιουργώντας προβλήματα στη μετακίνηση των οχημάτων και των πεζών, ενώ τα νερά παρέσυραν κάδους σκουπιδιών και οι οδηγοί οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Χαλαζόπτωση σημειώθηκε, εξάλλου, στον Χορτιάτη και στον ‘Αγιο Βασίλειο Θεσσαλονίκης.Σύμφωνα με την Τροχαία, από τη βροχή προκλήθηκαν τροχαία ατυχήματα, όλα ευτυχώς με υλικές μόνο ζημιές, ενώ την ίδια ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δένδρων. Κανονικά διεξάγεται μέχρι τώρα η κίνηση στην Περιφερειακή Οδό, όπου, όμως, τα οχήματα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, λόγω της συσσώρευσης υδάτων στο οδόστρωμα.

Έντονα φαινόμενα έπληξαν, επίσης, περιοχές της Χαλκιδικής που συνορεύουν με το νομό Θεσσαλονίκης, ενώ στη Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής υπάρχουν αναφορές για υπερχείλιση ρέματος.

Ποτάμια οι δρόμοι – Οδήγηση για γερά νεύρα
Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία των οδηγών και των πολιτών στη Δυτική Θεσσαλονίκη και ειδικά στις περιοχές Νεάπολης και Μετεώρων. Οπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους, με αποτέλεσμα αυτοκίνητα να ακινητοποιηθούν, κάδοι απορριμάτων να παρασυρθούν, φρεάτια να ξεχειλίζουν και ο κόσμος να μην μπορεί να συνεχίσει τη διαδρομή του.via https://ift.tt/2jCsFvn

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.