Μεγάλος νικητής του MasterChef ο Τιμολέων Διαμαντής – Παίρνει τα 50.000 ευρώ

Ήταν χιλιάδες, έγιναν 50, όμως μόνο οι 22 από αυτούς κατόρθωσαν να μπουν στην κουζίνα του MasterChef. 

Έμειναν στο τέλος οι δύο καλύτεροι, Χρήστος Γλωσσίδης και Τιμολέων Διαμαντής, οι οποίοι κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις ατελείωτες απαιτήσεις του διαγωνισμού για τέσσερις μήνες! Ο Πάνος Ιωαννίδης, ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, έκριναν τις προσπάθειες, τις γνώσεις, τις τεχνικές, το γευστικό αποτέλεσμα στα πιάτα των διαγωνιζόμενων. Αξιολόγησαν, κατεύθυναν, συμβούλευσαν, μοιράστηκαν μυστικά και ορισμένες φορές… «κατακεραύνωσαν» με την κριτική τους.

Δείτε το σχετικό βίντεο:


Οι δύο καλύτεροι συγκρούστηκαν σε έναν συγκλονιστικό τελικό! Οι φιναλίστ ρίχτηκαν στην πιο σπουδαία μάχη του διαγωνισμού προκειμένου να κατακτήσουν την πολυπόθητη νίκη και βεβαίως τον τίτλο του MasterChef! Ο Τιμολέων Διαμαντής και ο Χρήστος Γλωσσίδης, έβαλαν τα δυνατά τους σε μια επίπονη αναμέτρηση, η οποία ολοκληρώθηκε σε τέσσερις μαγειρικούς γύρους. Οι κορυφαίοι chefs του Funky Gourmet, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη βαθμολογία των παικτών για τα πιάτα του τελικού.

Στην αρχή, ανακοινώθηκε στους παίκτες η βαθμολογία της δοκιμασίας η οποία έλαβε χώρα στο Disfrutar της Βαρκελώνης. Ο Χρήστος Γλωσσίδης ήταν ο νικητής με 8/10, ενώ ο Τιμολέων είχε 7/10. Κατόπιν, οι δύο φιναλίστ έλαβαν μέρος σε ένα τεστ δημιουργικότητας. Έπρεπε να ετοιμάσουν ένα μενού, με τρία πιάτα, όπου για κάθε πιάτο είχαν στη διάθεσή τους 60 λεπτά. Νικητής στο τεστ ήταν ο Τιμολέων με 25/30 έναντι 24/30 που έλαβε ο Χρήστος.

Τα πράγματα στην πορεία δυσκόλεψαν πολύ περισσότερο, αφού οι σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος ανέβασαν τον πήχη πάρα πολύ ψηλά. Οι δύο φιναλίστ έπρεπε να ετοιμάσουν τρία εξαιρετικά απαιτητικά πιάτα και ο χρόνος ο οποίος τους δόθηκε ήταν τρεις ώρες.

Κατόπιν, οι τρεις κριτές ανακοίνωσαν τις βαθμολογίες τις οποίες έλαβαν οι παίκτες στο Λονδίνο. Ο Χρήστος ήταν ο νικητής με 7/10, ενώ ο Τιμολέων πήρε 5/10. Η συνολική βαθμολογία σε εκείνο το σημείο ήταν 46 – 45 υπέρ του Γλωσσίδη και απέμενε μόνο η βαθμολογία της τελευταίας δοκιμασίας.

Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα του live! Απευθείας από την κουζίνα του MasterChef, οι τρεις σεφ ανακοίνωσαν την τελευταία βαθμολογία και το όνομα του νικητή. Η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο Νίκος Ρούσσος βαθμολόγησαν με 6/10 τον Χρήστο Γλωσσίδη και με 8/10 τον Τιμολέοντα Διαμαντή.

Με συνολική βαθμολογία 53 – 52 μεγάλος νικητής του MasterChef 2018 αναδείχθηκε ο Τιμολέων Διαμαντής, ο οποίος κέρδισε 50.000 ευρώ.

Αναλυτικά η βαθμολογία των δύο φιναλίστ του MasterChef:

Βαρκελώνη: Τιμολέων 7/10 – Χρήστος 8/10

Λονδίνο: Τιμολέων 5/10 – Χρήστος 7/10

Μιλάνο: Τιμολέων 8/10 – Χρήστος 7/10

Τεστ δημιουργικότητας:

Χρήστος: 7/10 – 8/10 – 9/10

Τιμολέων: 8/10 – 8/10 – 9/10

Αντιγραφή πιάτου:

Χρήστος: 6/10

Τιμολέων: 8/10


via https://ift.tt/2I0aSg8

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.