Ουάσιγκτον σε Αγκυρα: Αν πάρετε ρωσικούς πυραύλους ξεχάστε τα F-35

Νέο μπλόκο στην πρόθεση των Τούρκων να αγοράσουν τους ρωσικούς πυραύλους S-400 επιχειρεί να βάλει η Ουάσιγκτον στέλνοντας προειδοποιητικά μηνύματα προς την Αγκυρα.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που

συνδέουν την υπόθεση της συμφωνίας Ερντογάν – Πούτιν με την προμήθεια αμερικανικών αεροσκαφών F-35 αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι ένα ενδεχόμενο απόκτησης των ρωσικών πυραύλων θα έχει συνέπειες.

Πληροφορίες του hellasjournal αναφέρουν ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο, φέρεται να του είπε ότι θα αγοράσουν και τους S-400 και άλλα συστήματα που θα προτείνουν οι ΗΠΑ. Ο κ. Πομπέο φέρεται να απάντησε ότι οι S-400 δεν αρμόζουν σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ.

Στην ενημέρωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τέθηκαν σχετικές ερωτήσεις προς την εκπρόσωπο Χέδερ Νάουερτ, καθώς έχει πέσει στο τραπέζι και η πρόταση γερουσιαστών να ακυρωθεί η αγορά των F-35.

H Νάουερτ επανέλαβε ότι το ρωσικό σύστημα δεν είναι συμβατό με αυτά του ΝΑΤΟ. «Υπό το ΝΑΤΟ και υπό τη συνθήκη του ΝΑΤΟ, του οποίου βεβαίως η Τουρκία είναι μέλος, πρέπει να αγοράζεις, εκείνοι πρέπει να αγοράζουν, όπλα και υλικό που είναι συμβατό (διεπιχειρησιακό) με τους υπόλοιπους εταίρους στο ΝΑΤΟ. Δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο, να είναι δηλαδή διεπιχειρησιακό», τόνισε η εκπρόσωπος.

Πηγή: tanea.gr


via https://ift.tt/2HQlVZf

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.