Οι διαφημίσεις μου Νέες κυρώσεις κατά του Ιράν επέβαλλαν οι ΗΠΑ

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε νέες κυρώσεις σε βάρος έξι προσώπων που συνδέονται με τη Δύναμη Κοντς, το επίλεκτο σώμα των Φρουρών της Επανάστασης, καθώς και σε τρεις ιρανικές οντότητες, μόλις δύο ημέρες αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι αποσύρει τη χώρα από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Οι κυρώσεις αυτές επιβλήθηκαν στο πλαίσιο της αμερικανικής νομοθεσίας που στοχοθετεί συγκεκριμένα υπόπτους για διεθνή τρομοκρατία και την ιρανική οικονομική δραστηριότητα, όπως ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι συνεργάζεται με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να διαλύσει το «δίκτυο» και κατηγόρησε την Κεντρική Τράπεζα του Ιράν ότι βοηθούσε αυτά τα πρόσωπα να αγοράσουν αμερικανικά δολάρια.

Σκοπός των προσώπων στα οποία επιβλήθηκαν κυρώσεις ήταν «να χρηματοδοτήσουν τις κακόβουλες δραστηριότητες της Δύναμης Κοντς», όπως τη χρηματοδότηση και τον εξοπλισμό περιφερειακών, συνεργαζόμενων οργανώσεων «αποκρύπτοντας τον σκοπό για τον οποίο αγοράζονταν τα δολάρια ΗΠΑ», ανέφερε.

Πηγή: CNN.gr


via https://ift.tt/2rzJuKZ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.