Κομισιόν: Λιγότερη ανάπτυξη και «ναι» σε μέτρα-αντίμετρα

«Κόφτη» στις προβλέψεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2018 και το 2019 βάζει η Κομισιόν με τις εαρινές της προβλέψεις εκτιμώντας παράλληλα ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ στη διετία, με εφαρμογή των προνομοθετημένων μέτρων αλλά και των αντίμετρων ώστε να υπάρχει ουδέτερη δημοσιονομική επίπτωση.

Ο πήχης για το ρυθμό ανάπτυξης τοποθετείται πλέον στο 1,9% για φέτος και στο 2,3% για το 2019 (από 2,5% ανά έτος στις προηγούμενες προβλέψεις, μετά την επιβράδυνση (1,4%) «στο τέλος μιας καλής χρονιάς», πέρυσι.

Στο κρίσιμο μέτωπο των πλεονασμάτων η Κομισιόν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης για την επίτευξή τους τη διετία 2018-19, με τις προβλέψεις να λαμβάνουν υπόψη την εφαρμογή των μέτρων που έχουν ληφθεί στη διάρκεια του προγράμματος όσο και την εφαρμογή των μεταμνημονιακών μέτρων για την μείωση των συντάξεων και του αφορολογήτου τη διετία 2019-20. Το πακέτο μέτρων, επισημαίνει η Κομισιόν προβλέπει τον επανυπολογισμό όλων των συντάξεων με βάση τις νέες μεθόδους οδηγώντας σε εξοικονομήσεις 1% του ΑΕΠ.

Πηγή: Euro2Day.gr


via https://ift.tt/2FH8Prc

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.