Το θαύμα της ιατρικής… Γιατροί σώζουν και μεταμορφώνουν μωρό με την πιο σπάνια πάθηση στον κόσμο

Η Mary και ο Mark Gundrum δέχτηκαν πολύ ευχάριστα νέα στον υπέρηχο των 20 εβδομάδων – θα αποκτούσαν ένα αγοράκι! Αλλά λίγο μετά έμαθαν κάτι πολύ άσχημο.

Το αγόρι τους, ο Dominic, έπασχε από μία σπάνια διαταραχή – εγκεφαλοκήλη – που έκανε τον εγκέφαλό του να μεγαλώνει έξω από το κρανίο του.

Οι γιατροί τους πρότειναν να κάνουν έκτρωση αλλά εκείνοι αποφάσισαν να αφήσουν την μοίρα του μωρού στα χέρια του Θεού. Και τους έστειλε ένα απίστευτο θαύμα!


Οι δυο τους, ήδη οι γονείς άλλων 7 παιδιών, αποφάσισαν να κάνουν μία έρευνα στο διαδίκτυο για την διαταραχή του γιου τους. Αλλά κάθε περίπτωση που έβλεπαν τους έκανε να αγχώνονται περισσότερο.

Ψάχνοντας όμως, η Mary οδηγήθηκε στον Dr. John Meara, πλαστικό χειρούργο στο νοσοκομείο παίδων της Βοστώνης. Είχε κάποια εμπειρία πάνω στην κατάσταση αυτή και έτσι η Mary του έστειλε τον υπέρηχο του Dominic. Και ενώ η απάντησή του έφερε περισσότερα άσχημα νέα, έφερε και ελπίδα.

Ο Dr. Meara είδε από την υπέρηχο πως η διαταραχή αυτή δεν ήταν το μόνο πρόβλημα. Είχε επίσης και μία μεγάλη τρύπα πάνω από το χείλος που έφτανε μέχρι το μέτωπο.

Το πρόσωπο του Dominic ήταν χωρισμένο στα δύο και έτσι ο εγκέφαλός του είχε ακόμα περισσότερο χώρο για να αναπτυχθεί έξω από το κρανίο του.

Ο Dr. Meara τους είπε πως ήταν ένας πολύ σπάνιος συνδυασμός παθήσεων και μία περίπτωση στην οποία οι περισσότεροι γονείς θα έκαναν έκτρωση.

Αλλά εκτός από τα άσχημα νέα τους είπε πως όλα θα πάνε καλά.

Ο Dominic γεννήθηκε με καισαρική. Παρόλο που ήταν πολύ παραμορφωμένος, γεννήθηκε με υγιές βάρος και ανταποκρινόταν κανονικά.


Η σπάνια κατάσταση του μωρού προκάλεσε πολλές επιπλοκές αλλά υπήρχαν και καλά νέα. Η φούσκα που μεγάλωνε έξω από το κρανίο του ήταν κυρίως υγρά, παρά εγκέφαλος που μεγαλώνει έξω από το κρανίο.

Οι γιατροί άρχισαν αμέσως να σκέφτονται ένα πλάνο για να βοηθήσουν το αγόρι και το ξεκίνησαν με μία πολύπλοκη επέμβαση τον Δεκέμβριο.

Στην επέμβαση, του αφαίρεσαν την εγκεφαλοκήλη, έκλεισαν την τρύπα στο κρανίο του και συνέδεσαν τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Παρά τις επιπλοκές και το ότι παρέμεινε στην εντατική για μερικές εβδομάδες, ο μικρούλης τα κατάφερε και επέστρεψε με την οικογένειά του στο Wisconsin.

Από τότε, ο μικρός Dominic τα πηγαίνει μια χαρά.


Λόγω της κατάστασής του, λείπει ένα κομμάτι του εγκεφάλου του, το μεσολόβιο. Αυτό ενώνει το αριστερό με το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου και είναι υπεύθυνο για την μεταφορά κινητικών, αισθητήριων και γνωστικών πληροφοριών ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Εκτός από το ότι θα αργήσει να περπατήσει ή να μιλήσει, ο Dominic είναι ένα χαρούμενο, υγιές αγοράκι.


via https://ift.tt/2JXyuPh

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.