Σάλος στην Πτολεμαΐδα: Πυροβόλησαν εν ψυχρώ σκυλάκι - Εξοργισμένοι οι κάτοικοι

Μεγάλη αναστάτωση και σοβαρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η υπόθεση του θανάσιμου πυροβολισμού ενός δεσποζόμενου σκύλου στην Πτολεμαΐδα από άγνωστο άτομο, τη στιγμή που αυτός βρισκόταν σε μπαλκόνι δευτέρου ορόφου πολυκατοικίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το e-ptolemeos.gr, τα μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου Πτολεμαΐδας. και όχι μόνο, καθώς όπως καταγγέλλουν, δεν είναι η πρώτη φορά που ασυνείδητος πυροβολεί εναντίον ανυπεράσπιστων ζώων, αλλά τουλάχιστον η τρίτη περίπτωση που σημειώνεται πρόσφατα στην πόλη.

Συγκεκριμένα, μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου πραγματοποίησαν την Παρασκευή (04/05/2018) παράσταση στο Αστυνομικό Τμήμα Πτολεμαΐδας και ζήτησαν να διερευνηθούν άλλες δύο περιπτώσεις πυροβολισμού εναντίον ανυπεράσπιστων ζώων, από έναν άνδρα που κυκλοφορεί με το αεροβόλο όπλο του στην πόλη και πυροβολεί αδέσποτους σκύλους.

Τα δύο προηγούμενα περιστατικά είχαν προηγηθεί, σημειώθηκαν μέσα στο Μάρτιο του 2018, το ένα στην Άνω Πτολεμαΐδα -στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου- και το δεύτερο στην περιοχή της λαϊκής αγοράς, σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών προς το Φιλοζωικό σωματείο.

Οι φιλόζωοι εκτός από την αγανάκτησή τους και την απαίτηση να συλληφθεί αυτή τη φορά ο δράστης, δηλώνουν ότι «δεν θα μείνει έτσι αυτή η υπόθεση, σε περίπτωση που δεν κάνει τίποτε και αυτή τη φορά η αστυνομία θα πάμε στον εισαγγελέα».

Διότι, όπως υπογραμμίζουν, το φαινόμενο της βάρβαρης θανάτωσης αδέσποτων ζώων στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή κρατά εδώ και χρόνια, χωρίς να έχει συλληφθεί κανένας από τους ασυνείδητους που ρίχνουν συχνά πυκνά δηλητηριασμένα δολώματα στα αδέσποτα.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Πτολεμαΐδας η προανάκριση για το θανάσιμο τραυματισμό της άτυχης σκυλίτσας το περασμένο Σάββατο από το αεροβόλο όπλο του άγνωστου δράστη, καθώς η οικογένεια του άτυχου ζώου έχει υποβάλλει μήνυση κατ’ αγνώστων στην αστυνομία, ενώ νέα συμπληρωματική κατάθεση έδωσε στην αστυνομία το βράδυ της Πέμπτης το αφεντικό του δεσποζόμενου ζώου.


via https://ift.tt/2FJg4PE

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.