Οι μανούλες της κοιλιάς και οι μανούλες της καρδιάς

Οι μανούλες της κοιλιάς και οι μανούλες της «καρδιάς»… Πόσο τρυφερό… κι αν το να υιοθετήσεις ένα παιδάκι που θα σε κάνει γονιό (με όλη τη σημασία της λέξεως) δεν είναι μεγαλείο ψυχής, τότε ποιο είναι το μεγαλείο;

Ένα παιδάκι που ήταν «θαμπό», τώρα «λάμπει» εξαιτίας δύο ανθρώπων που δεν κόλλησαν σε ταμπού και εγωισμούς… και αυτό το παιδάκι το είχα εγώ στην τάξη μου και έχει γίνει δική μου δασκάλα…!!! Και αυτοί οι γονείς έχουν γίνει πρότυπά μου… και φίλοι μου… και τί άλλο να πω… μακάρι να γνωρίζουμε διαρκώς τέτοια άτομα και να είναι έμπνευση και παράδειγμα προς μίμηση… από όλους μας!!!!!!!!

Νιώθω απίστευτα τυχερή που ήρθα σε επαφή με αυτούς τους ανθρώπους που πια νιώθω οικογένεια. Ιδιαίτερα με τη μαμά της μικρούλας, την Αδαμαντία, που γίναμε φίλες αχώριστες και πολύ πολύ αγαπημένες.

Η Αδαμαντία πέρυσι τέτοια εποχή ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη για να μοιραστεί την εμπειρία της, αλλά και για να εμψυχώσει, μέσα από το βίωμά της, ανθρώπουν που σκέφτονται τη διαδικασία της υιοθεσίας, αλλά διστάζουν.

Σε μία προσωπική μας συζήτηση μου είχε πει «Δε θέλω κανέναν να έρθει και να μου πει ότι αγαπώ λιγότερο το παιδί μου απ’ όσο θα το αγαπούσα αν το είχα γεννήσει! Δεν φαντάζομαι τον εαυτό μου να αγαπάει περισσότερο…» . Και δε χρειαζόταν να μου το πει. Το ξέρω, το βλέπω και το ζω.

Δείτε το σχετικό βίντεο:
via https://ift.tt/2KZzkw4

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.