Θα γυρίσει ο τροχός;

Σε συζητήσεις με τους φίλους μας όταν έχουμε παράπονα από τον σύντροφο μας ή αν έχουμε χωρίσει ακούμε την έκφραση «Θα γυρίσει ο τροχός ή Ρόδα είναι και γυρίζει». Η αλήθεια είναι πως πλέον είναι λίγο παρηγοριά στον άρρωστο και ένας τρόπος να μας χαϊδέψουν τα αυτιά στον πόνο που νιώθουμε.  Τελικά όμως κατά βάθος έχουν δίκιο απλώς μερικές φορές δεν είναι αυτό που περίμενες.

Μπορεί να χώρισες με τον χειρότερο τρόπο και να ζεις για τη στιγμή της εκδίκησης. Στη πραγματικότητα αυτό πρέπει να το αποβάλεις. Αν για παράδειγμα χώρισες επειδή σε κεράτωσε και τώρα συνεχίζει τον έρωτα του και το παραμύθι του με μια άλλη δεν είναι ανάγκη να ανεβάζεις ένα σωρό φωτογραφίες στο facebook με το πόσο ελεύθερη είσαι επιτέλους και περνάς σούπερ χωρίς αυτόν. Πιθανότατα να μην μπει καν στη διαδικασία να τα δει. Και αν πιστεύεις ότι θα τα δει πόσες πιθανότητες νομίζεις ότι έχεις να παρατήσει την νυν για να γυρίσει σε σένα την πρώην; Ούτε κατάρες να ρίχνεις πάνω στο ζευγάρι με την ελπίδα ότι θα πάθει τα ίδια και αυτή με σένα. Αρχικά, η κοπελίτσα δε σου φταίει τίποτα. Θα πρέπει να αποδέχεσαι κάποια πράγματα και να μη ζεις για τη μέρα της μεγάλης εκδίκησης που είναι ένα πιάτο που τρώγεται πάντα κρύο.

Και αν τελικά γυρίσει πιστεύεις ότι τα πράγματα θα είναι όλα μέλι- γάλα; Δεν θα είναι! Ένας φαύλος κύκλος ξεκινά με ατελείωτους καυγάδες, μπηχτές, σπόντες, κακίες μέχρι που θα φτάσεις στο σημείο να τον μισήσεις. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συνεχίσεις τη ζωή σου, δείχνοντας του ευγνωμοσύνη για τις καλές στιγμές που σου χάρισε αλλά και για το μάθημα που πήρες και να προχωρήσεις μπροστά γνωρίζοντας ότι δεν θα κάνεις τα ίδια λάθη με τον επόμενο. Και που ξέρεις μπορεί να είναι ο τυχερός!

Οπότε ναι ο τροχός γυρίζει και η ρόδα επίσης αλλά με μια διαφορά, σου ανοίγονται νέες εμπειρίες και πρέπει να είσαι έτοιμη για αυτές.
agapimono.gr


via https://ift.tt/2JZUqZL

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.