Και πάλι υποψήφιος ο Μπερλουσκόνι;

Την ώρα που συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης στη Ρώμη, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο ιταλικό δικαστήριο άνοιξε το δρόμο σε μια νέα υποψηφιότητα Μπερλουσκόνι στις επόμενες ιταλικές εκλογές.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι βγαίνει από την απομόνωση. Όπως γράφει η Corriere della Sera, δικαστήριο του Μιλάνου αποφάσισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα μπορεί να είναι και πάλι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Ελήφθη υπόψη, ουσιαστικά, η «ενάρετη κοινωνική στάση του». Και παύει να ισχύει η απαγόρευση συμμετοχής στην πολιτική ζωή. Μια απόφαση που μπορεί να ανατραπεί μόνο από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. Αυτό που πρέπει να διαπιστωθεί, τώρα, από πρακτικής απόψεως, είναι αν η εξέλιξη αυτή θα επηρεάσει την προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης.

Στο μεταξύ οι επικεφαλής της Λέγκα και του κινήματος των Πέντε Αστέρων συνεχίζουν σήμερα τις διαβουλεύσεις για μια ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία. «Στόχος μας είναι μια συμφωνία το συντομότερο», δηλώνει ο επικεφαλής της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης αύριο Ματτέο Σαλβίνι και ντι Λουίτζι Μάιο προτίθενται να παρουσιάσουν στον ιταλό πρόεδρο Ματαρέλα τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων. Δεν αποκλείεται συνεπώς τη Δευτέρα ο ιταλός πρόεδρος να ανακοινώσει νέο υποψήφιο για τον πρωθυπουργικό θώκο.

Πηγή: dw.com


via https://ift.tt/2KUkZ3T

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.