Το μεγάλο λάθος που κάνεις με τη ζυγαριά και δεν σου δείχνει τα πραγματικά σου κιλά

Πόσο σίγουρη είσαι ότι ζυγίζεσαι σωστά; Ότι ο αριθμός που βλέπεις στην οθόνη της ζυγαριάς σου είναι αντιπροσωπευτικός του συνολικού σου βάρους;

Πριν βιαστείς να απαντήσεις, καλό θα ήταν να ενημερωθείς για τη διαδικασία μέτρησης του βάρους σου η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένη προκειμένου ο ζυγός να σου εμφανίσει τον αριθμό ως έχει και όχι με απόκλιση τριών – τεσσάρων κιλών.

Τι πρέπει να κάνεις τελικά;

Η μεγαλύτερη παγίδα στην οποία πέφτουμε οι περισσότερες από εμάς είναι το ότι δεν τοποθετούμε τη ζυγαριά μας στο κατάλληλο σημείο.

Τι εννοούμε; Ότι για να μετρηθούμε σωστά, το μηχάνημα πρέπει να βρίσκεται σε σκληρή και σταθερή επιφάνεια, όπως λόγου χάρη είναι τα πλακάκια ή το μάρμαρο του πατώματος του σπιτιού μας.

Το να ζυγιζόμαστε επάνω στο χαλί μπορεί να μας δείξει έως και τέσσερα κιλά (!) ελαφρύτερες, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούμε και να… ξεφύγουμε εντελώς.

Για να δείξει η ζυγαριά τον πραγματικό αριθμό των κιλών μας, θα πρέπει να ζυγιζόμαστε κάθε φορά την ίδια ώρα –κατά προτίμηση με το που ξυπνάμε και αφότου έχουμε πάει στην τουαλέτα-, να είμαστε νηστικές και να μην έχουμε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλατιού το προηγούμενο βράδυ (λόγω κατακράτησης υγρών).

Ακόμα, καλό θα ήταν να φοράμε όσο το δυνατόν λιγότερα!

Όσο για τις ημέρες λίγο πριν και κατά τη διάρκεια της περιόδου σου; Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μην ανέβεις στη ζυγαριά. Αυτό που θα δεις δεν θα σου αρέσει καθόλου…


via https://ift.tt/2shCS5e

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.