Έρευνα δείχνει πως όσοι έχουν αδερφές είναι πιο ευτυχισμένοι στη ζωή τους

Τα Πανεπιστήμια De Montfont και Ulster πραγματοποίησαν μία έρευνα η οποία αφορούσε σε 571 ανθρώπους ηλικιών από 17 μέχρι και 24.

Τα συμπεράσματα τα οποία προέκυψαν είναι ότι εκείνοι οι οποίοι μεγάλωσαν με μία αδερφή ήταν πιο ικανοποιημένοι και χαρούμενοι με τη ζωή τους.

Ο λόγος είναι απλούστατος.

Τα κορίτσια ενθαρρύνουν τα αδέρφια τους να είναι πιο ανοιχτά και επικοινωνιακά, και να μοιράζονται πιο εύκολα τα συναισθήματά τους, κάτι το οποίο επιδρά θετικά στην ψυχική υγεία.

Ο επικεφαλής καθηγητής Toni Cassidy, αναφέρει:

«Η παρουσία κοριτσιών σε μια οικογένεια βοηθά στην επικοινωνία και δημιουργεί ένα κλίμα συνεργασίας. Η έκφραση των συναισθημάτων είναι πολύ σημαντική για την καλή ψυχική υγεία.

Τα αγόρια δεν μιλάνε συνήθως πολύ και προτιμούν να συνωμοτούν σιωπηλά ενώ τα κορίτσια κάνουν ακριβώς το αντίθετο και σπάνε αυτή τη σιωπή».

Ουσιαστικά, μπορεί μερικές φορές να σας σπάει τα νεύρα, να σας γκρινιάζει, ωστόσο όχι απλά σας αγαπάει, αλλά σας κάνει χαρούμενους κι ας μην το παραδέχεστε.

Γενικά πάντως ανεξαρτήτου φύλου, τα αδέρφια είναι οι καλύτεροι φίλοι και συμβάλλουν στο να γινόμαστε περισσότερο κοινωνικοί.


via https://ift.tt/2krcPnE

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.