Γιάννης Μπουτάρης: «Δεν θα φοβηθούμε κανέναν»

Η ομιλία του Γιάννη Μπουτάρη στο δημοτικό συμβούλιο συγκλόνισε. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν μάσησε τα λόγια του και μίλησε ξεκάθαρα για τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

«Αυτοί που μου επιτέθηκαν δεν είχαν σχέση με την ημέρα μνήμης των Ποντίων. Τους ξέρω ποιοι είναι… Ήταν οργανωμένοι φασίστες! Μου επιτέθηκαν σαν άτομο και σαν Δήμαρχο… Μου είπαν: Ποιος σε κάλεσε εδώ ρε; Τον δήμαρχο δεν τον καλούν. Έχει υποχρέωση να πάει σε εκδηλώσεις τέτοιου τύπου» είπε ο Δήμαρχος τη Δευτέρα στην ομιλία του.

Την Τρίτη ο Γιάννης Μπουτάρης ανέβασε ένα tweet με απόσπασμα από την ομιλία του στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Όσο είμαι δήμαρχος δε θα επιτρέψω η Θεσσαλονίκη να γυρίσει πίσω στην εποχή του σκοταδιού και των σκανδάλων. Όσο είμαι δήμαρχος θα προσπαθώ όλοι μαζί να την κάνουμε πραγματική μητρόπολη των Βαλκανίων. Δε θα κάνουμε πίσω. Δε θα φοβηθούμε. Κανέναν!» έγραψε ο Γιάννης Μπουτάρης.Όσο είμαι δήμαρχος δε θα επιτρέψω η Θεσσαλονίκη να γυρίσει πίσω στην εποχή του σκοταδιού και των σκανδάλων.Όσο είμαι δήμαρχος θα προσπαθώ όλοι μαζί να την κάνουμε πραγματική μητρόπολη των Βαλκανίων. Δε θα κάνουμε πίσω. Δε θα φοβηθούμε. Κανέναν!

«Είμαι 75χρονών. Θα γίνω 100, μου το έχει πει ο ο Θεός. Θα είμαι και δήμαρχος μέχρι τα 100 (γέλια). Δεν με νοιάζουν οι επιθέσεις. Τρόμαξα μόνο όταν με τσαλαπατούσαν. Όπως σηκώθηκα προχθές, έτσι έχω ξανασηκωθεί κι άλλες φορές στη ζωή μου. Και ξανά προς τη δόξα τραβά» είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στη συγκλονιστική του ομιλία.


via https://ift.tt/2IFz1cb

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.