Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Απαράδεκτο ακόμη και να συζητείται το «Μακεδονία του Ίλιντεν»

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν χθες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, για το Σκοπιανό.

Την τηλεφωνική επικοινωνία έκανε γνωστή ο ίδιος ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για τη Novartis, ότι ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις συζητήσεις με τον Ζόραν Ζάεφ στη Σόφια, ενώ τη συνομιλία επιβεβαιώνει και η Νέα Δημοκρατία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι το όνομα αυτό συνδέεται ιστορικά και ευθέως με την επιδίωξη δημιουργίας «μακεδονικού» έθνους και κράτους που περιλαμβάνει τη Θεσσαλονίκη και εκτείνεται ως το Αιγαίο.

«Οποιαδήποτε αναφορά του Ίλιντεν στο όνομα της γειτονικής χώρας όχι μόνον δεν θέτει τέλος στον αλυτρωτισμό των Σκοπίων, αλλά αντιθέτως τον επιβεβαιώνει και τον ενισχύει. Γι΄ αυτό είναι απαράδεκτο ακόμη και να τίθεται προς συζήτηση», απάντησε στον πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε πριν από λίγο στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας οποιαδήποτε συζήτηση και προτάσεις για το όνομα είναι κενές περιεχομένου αν δεν εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις που θέτει η εθνική γραμμή: το erga omnes και η συνταγματική αναθεώρηση.

Πηγή: lykavitos.gr


via https://ift.tt/2Gx4pDZ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.