Παίδων «Αγία Σοφία»: Τι διαπίστωσαν οι γιατροί για την ανήλικη από τη Λέρο

Στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» είχε νοσηλευτεί πριν από περίπου ένα χρόνο η 14χρονη Μ.Δ. από τη Λέρο, θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τους γονείς της, η φρικτή ιστορία της οποίας αποκαλύφθηκε τη Δευτέρα (28/05/2018).

Πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει από το γεγονός ότι ενώ υπήρξε καταγγελία στις Αρχές το 2017, η ανήλικη και τα αδέρφια της δεν απομακρύνθηκαν από τους δύο γονείς. Το νοσοκομείο, πάντως, υποστηρίζει ότι κατά την παιδοψυχιατρική εξέταση της 13χρονης -τότε- κοπέλας, δεν προέκυψαν ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η έγκριση για την επιστροφή του παιδιού στο οικογενειακό περιβάλλον δόθηκε με την προϋπόθεση να βρίσκεται η οικογένεια υπό την εποπτεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας Λέρου.

Αναλυτικά, η διοίκηση του νοσοκομείου αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:

«Η ανήλικη Μ.Δ. προ έτους προσήλθε στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία" κατόπιν Εισαγγελικής Παραγγελίας για παιδοψυχιατρική εκτίμηση και πλήρη ιατρικό έλεγχο, κατόπιν εκθέσεως της Κοινωνικής Υπηρεσίας Κ.Θ.Κ.Υ. Λέρου.

Κατά το διάστημα της νοσηλείας της ανήλικης στο Νοσοκομείο από τον ιατρικό έλεγχο δεν προέκυψε κάτι το παθολογικό. Από την παιδοψυχιατρική αξιολόγηση διαπιστώθηκαν συνθήκες ενδοοικογενειακής δυσλειτουργίας, μη συνδεόμενες με ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Το παιδί επέστρεψε στο οικογενειακό περιβάλλον με τη σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελίας Κω σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία της Λέρου και με την προϋπόθεση η ανήλικη να παρακολουθείται από Ψυχολόγο και η οικογένεια να βρίσκεται υπό την εποπτεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας Λέρου».


via https://ift.tt/2xrr0m5

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.