Σκαρφάλωσε σε ένα γκρεμό 240 μέτρων. Μόλις δείτε όμως τι της συνέβη στην κορυφή, θα σας κοπεί η ανάσα!

Αυτό που έζησε η 25χρονη Amber Kohnhorst, νοσοκόμα από την Minnesota, ενώ ήταν σε μια εξόρμηση για πεζοπορία είναι πραγματικός εφιάλτης. Έπεσε από έναν γκρεμό και έμεινε στο έδαφος βαριά τραυματισμένη για 28 ώρες.

Ήταν τόσο σίγουρη ότι θα πεθάνει, που άρχισε να γράφει αποχαιρετιστήρια γράμματα όσο ήταν βρισκόταν στην βάση του γκρεμού.

Όλα ξεκίνησαν από μια μικρή εκδρομή για πεζοπορία στην Αριζόνα. Η Amber είναι πολύ έμπειρη πεζοπόρος και σκέφτηκε ότι το μονοπάτι ήταν αρκετά εύκολο ώστε να μπορέσει να επιστρέψει πριν την δύση του ήλιου.

Survivor: Amber Kohnhorst, an experienced hiker, lost her footing trying to get down a cliff in Arizona on May 20 and fell 100 feet onto a ledge. She took this photo of herself while waiting to be rescued Survivor: Amber Kohnhorst, an experienced hiker, lost her footing trying to get down a cliff in Arizona on May 20 and fell 100 feet onto a ledge. She took this photo of herself while waiting to be rescued 

Αλλά για κάποιο λόγο έχασε τον προσανατολισμό της και δεν είχε ιδέα πώς να κατέβει από τον γκρεμό στον οποίο είχε καταφέρει να ανέβει. Η Amber προσπάθησε να εντοπίσει τα ίχνη της ανεβαίνοντας, αλλά δεν μπορούσε να τα βρει και άρχισε να φοβάται.

Scene: It wasn't until 7pm the following night - about 28 hours after Kohnhurtst had fallen - that she heard a rescue helicopter up aboveRecovering: Kohnhurst fractured her back in three places, crushed her pelvis and broke her nose

Χωρίς σήμα στο κινητό δεν μπορούσε να καλέσει για βοήθεια, γι’αυτό αποφάσισε να προσπαθήσει να κατέβει από τον γκρεμό. Δυστυχώς σκόνταψε και έπεσε από ύψος 27 μέτρων σε μια προεξοχή του γκρεμού πιο κάτω! Έσπασε αρκετά κόκαλα στην πλάτη της και έμεινε αναίσθητη.

Είχε σπάσει την μύτη της, το πρόσωπο της ήταν γεμάτο κοψίματα και μελανιές και το αυτί της ήταν κομμένο στην άκρη.

Part of her ear was also torn off, however Kohnhurst has undergone surgery and is making a great recovery

Η Amber τελικά συνήλθε, αλλά δεν μπορούσε να κουνηθεί. Έμεινε στην φύση για πάνω από 24 ώρες και δεν ήταν σίγουρη αν θα έφτανε βοήθεια σύντομα. Φανταστείτε τον φόβο της ενώ βρισκόταν στην μέση του πουθενά, τραυματισμένη και αβοήθητη, με τον θάνατο να την κοιτάζει κατάματα.

Καθώς περνούσαν οι ώρες, η Amber άρχισε να χάνει την ελπίδα της. Άρχισε να σκέφτεται την οικογένεια της και ήθελε να τους στείλει ένα μήνυμα σε περίπτωση που δεν τους ξαναέβλεπε. “Έγραψα γράμματα στους γονείς μου. Λυπάμαι. Προσπαθώ να φυσήξω την σφυρίχτρα μου. Έχω πέσει. Αυτό θα ήταν το αντίο μου”, θυμάται η Amber.

Bouncing back: Doctors are pleased with the way that Kohnhurst, a nurse, is recovering from the fall Kohnhorst was out for a short hike on Rose Cliffs Trail on Friday, May 20 when she fell from a rock ledge

Αλλά τελικά η νεαρή νοσοκόμα στάθηκε απίστευτα τυχερή. Όταν το προσωπικό του ξενοδοχείου που έμενα παρατήρησε ότι δεν είχε κοιμηθεί στο κρεβάτι της, κάλεσαν αμέσως την αστυνομία.

Έστειλαν μια ομάδα διάσωσης και ένα ελικόπτερο άρχισε να αναζητά την 25χρονη στην περιοχή. Λίγες ώρες αργότερα την βρήκαν και τελείωσε το 28ωρο μαρτύριο της. Οι διασώστες την πήγαν σε ένα νοσοκομείο στην Utah.

Brave: Kohnhorst had surgery to put pins in her tailbone and she broke her back, but she¿s aliveThe 25-year-old Mayo Clinic nurse tried to crawl out of the canyon but she was too badly injured 

Η Amber έμεινε στο νοσοκομείο τις επόμενες εβδομάδες για να αναρρώσει και οι πληγές της έχουν σχεδόν επουλωθεί. Αλλά η διαδικασία ανάρρωσης της είναι αρκετά μεγάλη όπως και το κόστος της θεραπείας. Έτσι, οι φίλοι της ξεκίνησαν μια καμπάνια δωρεών για να βοηθήσουν την Amber να πληρώσει τα ιατρικά έξοδα και να αποφύγει το χρέος.

Η Amber αισθάνεται πολύ τυχερή που έζησε και είναι ευγνώμων σε όλους όσους βοήθησαν στην διάσωση της.


via https://ift.tt/2rz1GEl

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.