21 Επικίνδυνα πράγματα που δεν πρέπει πότε να κάνετε στην ευαίσθητη περιοχή σας. Το 9ο είναι άκρως αηδιαστικό!

Κάθε γυναίκα θα έπρεπε να ανησυχεί για την υγεία του κόλπου της. Ένας υγιής κόλπος είναι εγγενώς όξινος και περιλαμβάνει πολλά βοηθητικά βακτήρια που συμβάλλουν στην καταπολέμηση των λοιμώξεων και στην διατήρηση ενός υγιούς επιπέδου pH. Ένας υγιής κόλπος εκκρίνει μικρές ποσότητες υγρών για να διατηρείται καθαρός, με τον ίδιο τρόπο που το σάλιο καθαρίζει το στόμα.

Οποιαδήποτε παρεμβολή μπορεί να προκαλέσει ενόχληση ή λοίμωξη στην ευαίσθητη περιοχή. Δείτε τι πρέπει να αποφεύγετε να κάνετε στον κόλπο σας για να παραμείνει υγιής:

C:UsersKhurram MehboobDesktopahsan16991.jpg

Μην χρησιμοποιείτε σπιτικές θεραπείες

Ο κόλπος έχει πολύ ευαίσθητες ισορροπίες και η χρήση σπιτικών θεραπειών μπορεί να προκαλέσει πόνο, ακόμη και λοίμωξη. Επιπλέον, οι θεραπείες μπορεί να μην είναι καν αποτελεσματικές, γι’αυτό καλύτερα να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

C:UsersKhurram MehboobDesktopahsan16992.jpg

Μην φοράτε κολλητά τζιν

Δεν εννοούμε να τα πετάξετε, αλλά να τα φοράτε λιγότερο συχνά. Επιλέξτε καλύτερα βαμβακερά παντελόνια που αναπνέουν καλύτερα. Τα κολλητά ρούχα μπορεί να προκαλέσουν ακμή εξαιτίας της πίεσης ή μυκητιάσεις.

C:UsersKhurram MehboobDesktopahsan16993.jpg

Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα με άρωμα

Ο κόλπoς είναι πολύ ευαίσθητος και τα προϊόντα με άρωμα μπορεί να διαταράξουν τις ισορροπίες του και να προκαλέσουν λοίμωξη.

C:UsersKhurram MehboobDesktopahsan16994.jpg

Μην ξύνετε τον κόλπ0 σας

Όλες οι γυναίκες αισθάνονται φαγούρα στον κόλπ0, ωστόσο καλό είναι να αποφύγετε τον πειρασμό και να το κοιτάξετε, γιατί μπορεί να πρόκειται για κάτι σοβαρό, όπως βακτηριακή κολπίτιδα.

C:UsersKhurram MehboobDesktopahsan16995.jpg

Μην φοράτε σκουλαρίκια

Καλό είναι να αναλογιστείτε τα θετικά και τα αρνητικά σε αυτή την περίπτωση. Σκεφτείτε τι μπορεί να συμβεί αν το σκουλαρίκι μπει στη μέση την ώρα της ερωτικής συνεύρεσης. Ίσως είναι καλό να το αποφύγετε, ή τουλάχιστον να επιλέξετε κάποιον ειδικό για να σας κάνει την τρύπα.

C:UsersKhurram MehboobDesktopahsan16996.jpg

Μην διακοσμείτε τον κόλπ0 σας με βαφές και κοσμήματα

Ο κόλπ0ς σας είναι μια χαρά στην φυσική του κατάσταση. Είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα όργανα του σώματος και οι χημικές ουσίες των βαφών και των κοσμημάτων μπορεί να προκαλέσουν εξανθήματα ή φαγούρα.

C:UsersKhurram MehboobDesktopahsan16997.jpg

Μην τον πλένετε

Πλένοντας τον κόλπ0 σας διώχνετε τα βακτήρια που είναι απαραίτητα για την λειτουργία του και στην ουσία τον αφήνετε απροστάτευτο απέναντι στις λοιμώξεις. Περιοριστείτε σε ένα άοσμο σαπουνάκι για την εξωτερική περιοχή.

C:UsersKhurram MehboobDesktopahsan16998.jpg

Μην πάτε σε κακόφημα μέρη για αποτρίχωση

Κάντε μία έρευνα σχετικά με το μέρος όπου πάτε για αποτρίχωση. Για παράδειγμα, δεν πρέπει να ανακυκλώνουν το κερί που χρησιμοποίησαν σε άλλες πελάτισσες, γιατί υπάρχει κίνδυνος ανταλλαγής μικροβίων και καλό είναι η αισθητικός σας να έχει εμπειρία και να ξέρει τι κάνει.

C:UsersKhurram MehboobDesktopahsan16999.jpg

Μην φοράτε βρόμικα εσώρουχα

Πάντα να φοράτε καθαρά εσώρουχα για να προστατεύετε τον κόλπ0 σας από λοιμώξεις. Αλλάζετε εσώρουχο τακτικά – καλύτερα να γεμίζει το καλάθι με τα άπλυτα, παρά να χρειαστεί να επισκεφτείτε τον γιατρό σας.

C:UsersKhurram MehboobDesktopahsan169910.jpg

Μην σπάτε τα σπυράκια

Αποφύγετε να σπάτε τα σπυράκια που βγάζετε στην ευαίσθητη περιοχή, γιατί μπορεί να προκαλέσετε λοίμωξη.

C:UsersKhurram MehboobDesktopahsan169911.jpg

Μην χρησιμοποιείτε άρωμα

Όταν οι γυναίκες μαθαίνουν ότι πρέπει να αποφεύγουν τα προϊόντα με άρωμα, αρχίζουν να χρησιμοποιούν κολόνια για να αρωματίσουν τον κόλπ0 τους. Ωστόσο, αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς και φαγούρα στην ευαίσθητη περιοχή.

C:UsersKhurram MehboobDesktopahsan169912.jpg

Μην κάνετε διάγνωση μόνες σας

Όταν αισθανόμαστε πόνο ή ενόχληση, το ψάχνουμε κατευθείαν στο διαδίκτυο. Ωστόσο, αυτό είναι επικίνδυνο, γιατί αυτά που διαβάζουμε μπορεί να μην έχουν ελεγχθεί και να μην ισχύουν. Το καλύτερο είναι να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

C:UsersKhurram MehboobDesktopahsan169913.jpg

Μην αφήνετε την ευαίσθητη περιοχή υγρή

Αποφύγετε το καυτό νερό, όταν πλένετε την ευαίσθητη περιοχή σας. Επίσης, είναι σημαντικό να στεγνώνετε καλά το σημείο πριν ντυθείτε, γιατί διαφορετικά μπορεί να προκαλέσετε βακτηριακή λοίμωξη ή μυκητίαση.

C:UsersKhurram MehboobDesktopahsan169914.jpg

Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα που δεν έχουν απολυμανθεί

Οι γυναίκες συχνά έχουν την τάση να χρησιμοποιούν ερωτικά βοηθήματα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να τα απολυμαίνετε σωστά και καλό είναι να χρησιμοποιείτε ένα καινούριο προφυλακτικό για να αποφύγετε τις λοιμώξεις.

C:UsersKhurram MehboobDesktopahsan169915.jpg

Μην φοράτε σερβιετάκια κάθε μέρα

Οι περισσότερες γυναίκες φοράνε σερβιετάκια καθημερινά για να απορροφούν τις κολπικές εκκρίσεις. Ωστόσο, έτσι δημιουργείται ένα υγρό και ζεστό περιβάλλον, ιδανικό για τα βακτήρια. Καλό είναι να αποφεύγετε να φοράτε σερβιετάκια συχνά ή τουλάχιστον να τα αλλάζετε κάθε 4 ώρες.

C:UsersKhurram MehboobDesktopahsan169916.jpg

Μην χρησιμοποιείτε βαζελίνη

Η βαζελίνη περιέχει πετρέλαιο, το οποίο μπορεί να διαταράξει το επίπεδο pH του κόλπ0υ. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε λιπαντικό, προτιμήστε ένα με ουδέτερο pH.

C:UsersKhurram MehboobDesktopahsan169917.jpg

Μην εκθέτετε τον κόλπ0 σας στον ατμό

Στα σπα χρησιμοποιείται συχνά ο ατμός στον κόλπ0, γιατί δημιουργεί όμορφη αίσθηση και βοηθά να μειωθούν οι πόνοι της περιόδου. Ωστόσο, δεν υπάρχει απόδειξη για την αποτελεσματικότητα αυτής της θεραπείας και ο ατμός μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στον κόλπ0.

C:UsersKhurram MehboobDesktopahsan169918.jpg

Μην σκουπίζεστε λάθος

Είναι σημαντικό να σκουπίζεστε μετά την ούρηση, αλλά οι περισσότερες γυναίκες το κάνουν λάθος. Αν σκουπίζεστε από πίσω προς τα μπροστά, τότε μπορεί να μεταφέρετε βακτήρια από πρωκτό στον κόλπ0. Ο καλύτερος τρόπος είναι να σκουπίζεστε από μπροστά προς τα πίσω και να αλλάζετε χαρτί κάθε φορά.

C:UsersKhurram MehboobDesktopahsan169919.jpg

Μην χρησιμοποιείτε ουσίες για να ανακουφίσετε τον πόνο της περιόδου

Ο πόνος της περιόδου μπορεί να είναι πολύ άσχημος και πολλές γυναίκες φτάνουν στα άκρα για να ανακουφιστούν. Η εταιρία Foria κυκλοφόρησε κάψουλες μαριχουάνας οι οποίες μπαίνουν στον κόλπ0 και ανακουφίζουν από τους πόνους. Καλό είναι να αποφεύγετε τέτοια μη πιστοποιημένα φάρμακα.

C:UsersKhurram MehboobDesktopahsan169920.jpg

Μην ουρείτε πριν το σ#ξ

Η ούρηση μετά το σ#ξ είναι πολύ βοηθητική, αλλά η ούρηση πριν μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις στο ουροποιητικό. Καλύτερα να κρατηθείτε.

C:UsersKhurram MehboobDesktopahsan169921.jpg

Μην φοράτε εσώρουχα όταν κοιμάστε

Όταν κοιμάστε, πρέπει να αφήνετε την ευαίσθητη περιοχή να αναπνεύσει. Φορέστε κάτι πιο χαλαρό και αεράτο.


via https://ift.tt/2rmBgFQ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.