Γερμανία: Στο 17% μειώθηκε η αποδοχή του SPD σύμφωνα με δημοσκόπηση

Η στήριξη των Γερμανών ψηφοφόρων στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), το παλαιότερο κόμμα στη χώρα, μειώθηκε στο μισό του ποσοστού αποδοχής της συντηρητικής Χριστιανικής Ένωσης της καγκελαρίου Μέρκελ, δύο μόλις εβδομάδες μετά την εκλογή νέας ηγεσίας στο SPD, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Το SPD σημείωσε το χειρότερο αποτέλεσμα από το 1949 στις εθνικές εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου και δέχτηκε απρόθυμα να προχωρήσει στο σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού με την Μέρκελ τον Μάρτιο.

Πριν από δύο εβδομάδες, το SPD εξέλεξε την πρώτη του γυναίκα αρχηγό, την Αντρέα Νάλες, με την ελπίδα ότι θα μπορέσει εκείνη να του δώσει νέα πνοή.
Η δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Emnid για λογαριασμό της εφημερίδας Bild am Sonntag δείχνει ότι το ποσοστό αποδοχής του SPD μειώθηκε κατά μια ποσοστιαία μονάδα και έπεσε στο 17%, ενώ το ποσοστό αποδοχής για τον συντηρητικό συνασπισμό της Μέρκελ--την Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) και τους Βαυαρούς συμμάχους της, την Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) --αυξήθηκε κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες και έφθασε στο 34%.

Στην τρίτη θέση και χωρίς αλλαγή στο ποσοστό αποδοχής του 14% ακολουθεί το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο εισήλθε για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο έπειτα από τις εκλογές του περασμένου χρόνου με τους ψηφοφόρους να εκφράζουν την οργή τους για τους χειρισμούς της Μέρκελ στην προσφυγική κρίση.

Η δημοσκόπηση του Emnid δείχνει ότι η στήριξη προς τους οικολόγους Πράσινους ανέρχεται στο 12 %, χωρίς αλλαγή, και για την Αριστερά στο 10%, μια ποσοστιαία μονάδα κάτω.

Το φιλικό προς τις επιχειρήσεις Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP) επίσης απώλεσε μια μονάδα και έπεσε στο 8%.

Πηγές πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Από: enikonomia.gr


via https://ift.tt/2wlW6ep

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.