15 Ατράνταχτες αποδείξεις ότι όλη σας η ζωή είναι ένα μεγάλο ψέμα. Η αλήθεια για τα διαμάντια θα σας εξοργίσει!

Πιστεύετε ότι ο Ναπολέων ήταν κοντός ή ότι στο διάστημα δεν υπάρχει βαρύτητα;

Τα παρακάτω γεγονότα καταρρίπτουν μερικούς μύθους που πιστεύουμε και μας κάνουν αφήνουν άφωνους.

Στο διάστημα υπάρχει βαρύτητα

There is gravity in space

Αν ένα άτομο στη Γη ζυγίζει 80 κιλά, θα έχει το ίδιο βάρος στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Γιατί λοιπόν οι αστροναύτες αιωρούνται; Επειδή ο ΔΔΣ και σχεδόν όλα τα αντικείμενα στο διάστημα είναι σε σχετικά ελεύθερη πτώση συγκριτικά με το βαρύτερο κοντινό αντικείμενο.

Ο Ναπολέων ήταν ψηλότερος από όσο πιστεύεται

Napoleon was taller than you expect

Την εποχή του θανάτου του, ο Ναπολέων είχε ύψος 1,57 μέτρα. Όμως υπάρχει διαμάχη ότι εξαιτίας των γλωσσικών διαφορών ανάμεσα στα Αγγλικά και τα Γαλλικά, οι Γάλλοι θεώρησαν τη μονάδα της μιας ίντσας μακρύτερη σε μήκος και όταν διορθώθηκε, ο Ναπολέων είχε ύψος 1,70 μ. Όχι και άσχημα!

Η Coca Cola έχει διαφορετική γεύση ανάλογα με το δοχείο

Coke tastes different according to container

Αν και η εταιρεία προσπαθεί να ρυθμίζει τη γεύση και να είναι παντού κοινή, τα δοχεία αντιδρούν ήπια με το υγρό κάνοντας τη γεύση ελαφρώς διαφορετική.

Έτσι στοιβάζονται οι πετσέτες σε καταστήματα

This is how towels are stacked

Σε περίπτωση που θέλετε μια πετσέτα, μη την τραβήξετε, αλλά ζητήστε από τον πωλητή να σας εξυπηρετήσει. Το τράβηγμα δεν επιτρέπεται, για προφανείς λόγους.

Η Γη δεν είναι στρογγυλή

The Earth isn't round

Το πραγματικό σχήμα της Γης είναι σφαιροειδές, με επίπεδους πόλους. Όπως ένα μανταρίνι.

Η Hello Kitty στην πραγματικότητα δεν είναι γάτα

Hello Kitty isn't actually a kitty.

Η Hello Kitty δεν είναι γατάκι, αλλά άνθρωπος. Το έχει δηλώσει ο ιδιοκτήτης του εμπορικού σήματος Sanrio. «Η Hello Kitty είναι ένα χαρούμενο κοριτσάκι με μια χρυσή καρδιά,» δήλωσε ο ιδιοκτήτης.

Τα διαμάντια δεν είναι σπάνια

Diamonds aren't rare!

Τα διαμάντια είναι άφθονα και υπάρχουν γεμάτες αποθήκες που περιμένουν να πωληθούν. Ο λόγος για τον οποίο φαίνονται τόσο σπάνια είναι εξαιτίας τεχνάσματος της αγοράς που ξεκίνησε πριν από εκατό χρόνια.

Τα τούβλα είναι ένα ψέμα

Blocks were a lie

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε πως στρώνουν τόσο γρήγορα τα τούβλα, στην πραγματικότητα απλώνουν το τσιμέντο και το πιέζουν με ειδικά καλούπια.

Οι σκώροι στην πραγματικότητα δεν τρώνε τα ρούχα

Moths don't actually eat clothes

Οι περισσότεροι σκώροι που βλέπετε είναι ενήλικοι σκώροι και δεν τρώνε τα ρούχα σας! Στην πραγματικότητα, οι προνύμφες τους τρέφονται με τα υφάσματα. Έτσι, την επόμενη φορά που θα δείτε ένα σκώρο στο πουλόβερ σας, θυμηθείτε απλά να βάλετε το ρούχο στο πλυντήριο.

Οι κουκουβάγιες έχουν μακριά πόδια

Owls have long legs

Τα πόδια μιας κουκουβάγιας δεν είναι τόσο μικρά όσο φαίνονται, είναι αρκετά μακριά και χρησιμεύουν για να κυνηγούν το θήραμά τους.

Τα χρυσόψαρα έχουν μεγάλη διάρκεια μνήμης

Goldfish have a long memory span

Υπήρχε ένας παλιός μύθος ότι το χρυσόψαρο έχει ένα διάρκεια μνήμης μόνο 3 δευτερόλεπτα, το οποίο είναι ψευδές. Οι επιστήμονες λένε ότι η διάρκεια της μνήμης τους μπορεί να διαρκέσει έως έξι μήνες!

Τα διαμάντια είναι από άνθρακα

Diamonds are made of coal

Στο σχολείο μάθαμε ότι τα διαμάντια σχηματίζονται από υψηλά συμπιεσμένο άνθρακα, αλλά αυτό στην πραγματικότητα είναι ένα ψέμα. Τα διαμάντια σχηματίζονται όταν ο άνθρακας θερμαίνεται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Οι άνθρωποι εξελίχθηκαν από τους πιθήκους

Humans evolved from apes

Οι πίθηκοι είναι μακρινά ξαδέρφια μας, άνθρωποι και πίθηκοι μοιράζονται ένα κοινό πρόγονο, όμως είναι λάθος να πιστεύουμε ότι εξελιχθήκαμε από αυτούς.

Το αποξυγονωμένο αίμα είναι μπλε

Deoxygenated blood is blue 

Ο λόγος που οι φλέβες μας φαίνονται μπλε είναι ο τρόπος με τον οποίο το δέρμα σας φιλτράρει το φως από τις φλέβες σας, κάνοντάς τις να φαίνονται μπλε.

Δε μπορείτε να βάλετε τον αντίχειρά σας στο ρουθούνι

You cannot stick your thumb in your nose

Δοκιμάστε το, αλλά δεν υπάρχει πιθανότητα να το τραβήξετε μετά έξω!


via https://ift.tt/2Ky04ma

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.