Τρίκαλα: Στην αγκαλιά της μητέρας του ξεψύχησε το 13 μηνών βρέφος

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η τραγωδία που εκτιλύχθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στα Τρίκαλα, όταν το όχημα μίας πενταμελούς οικογένειας έπεσε σε χαράδρα, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο του βρέφους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προκύψει, η οικογένεια είχε γευματίσει στο Περτούλι και επέστρεφε στα Τρίκαλα. Λίγο πριν κάνουν στάση για καφέ, το όχημα από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες, ξέφυγε από την πορεία του και κατέληξε στη χαράδρα.

Μέσα στο αυτοκίνητο βρίσκονταν ο πατέρας, η μητέρα, οι δύο κόρες τους και το αγοράκι μόλις 13 μηνών.

Όπως φαίνεται να προκύπτει απο μαρτυρίες, παρά το ότι κατά τη διάρκεια της διαδρομής το μωρό βρισκόταν στο καθισματάκι του, λίγο πριν από το μοιραίο, το πήρε η μαμά του – που καθόταν στο κάθισμα του συνοδηγού – αγκαλιά για να ησυχάσει, καθώς έκλαιγε.

Από τις φωτογραφίες του οχήματος είναι παραπάνω από προφανές ότι το τζάμι του παρμπρίζ του αυτοκινήτου θρυμματίστηκε.

Ο πατέρας πήρε τα κορίτσια και ανέβηκαν στο επίπεδο του δρόμου, όπου ζήτησαν βοήθεια και περίμεναν για τα ασθενοφόρα να τα παραλάβουν.

Τυχαία, βρίσκονταν στις ταβέρνες της περιοχής, ως πελάτες, δύο γιατροί, οι οποίοι κατέβηκαν για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στο βρέφος, όμως παρά τις προσπάθειές τους ήταν αργά.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονταν ότι άργησαν να φτάσουν στο σημείο της τραγωδίας τα ασθενοφόρα. Όμως, την ώρα του τροχαίου, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που εδρεύει στο Κ.Υ. Πύλης, παραλάμβανε έναν ασθενή που είχε πάθει ηλεκτροπληξία και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Τρικάλων.

Έτσι, το κέντρο του ΕΚΑΒ έστειλε ασθενοφόρο από Τρίκαλα που απέχει 30 χλμ. Στην αρχική κλήση αναφερόταν πως ήταν τραυματίας μία γυναίκα. Μετά το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ δέχτηκε έναν καταιγισμό τηλεφωνημάτων για την κατάσταση που επικρατούσε. Όμως κανένας δεν έδινε τις σωστές πληροφορίες για να κινηθεί αναλόγως. Για την μεταφορά των τραυματιών και του νεκρού παιδιού, χρειάστηκαν να μετακινηθούν 3 ασθενοφόρα.

Αρχικά οι γονείς και τα δυο κορίτσια τους που επέζησαν, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Πύλης και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων. Πιο βαριά τραυματισμένη είναι η μητέρα της οικογένειας, λιγότερο ο 45χρονος σύζυγός της και τα δύο κορίτσια του ζευγαριού, ένα 10χρονο και ένα 13χρονο.

Η μητέρα δεν γνωρίζει ακόμα ότι έχει χαθεί το μωρό της.

Τραγική ειρωνεία είναι ότι πριν από έναν περίπου μήνα το αγοράκι είχε γιορτάσει τα πρώτα του γενέθλια.


via https://ift.tt/2IRwpYJ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.