Ο 10χρονος γιός της πέθανε μετά από χτύπημα στο μπάσκετ: Ο γιατρός ούτε άγγιξε το εξόγκωμα

Αμείλικτα είναι τα ερωτήματα μετά την απώλεια του 10χρονου παιδιού, με τις δηλώσεις της χαροκαμένης μάνας έξω από το νοσοκομείο να συγκλονίζουν.

Η μητέρα του 10χρονου, Μαρία Γιωργαλλή σε δηλώσεις της έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας κατήγγειλε ολιγωρία από πλευράς των γιατρών όταν ο 10χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού όταν ρώτησε τον γιατρό που είδε το παιδί εάν πρέπει να κάνει αξονικό, ο γιατρός απάντησε «όποιος κτυπήσει πρώτη φορά θα του κάνουμε αξονικό; Ακτινογραφία κάνει».

Υπέδειξε ότι ο 10χρονος είχε εμφανές εξόγκωμα στο κεφάλι το οποίο ο γιατρός ούτε το άγγιξε και μετά από 20λεπτη εξέταση στα μάτια και στο αυτί που παραπονέθηκε ότι πονούσε του έδωσαν εξιτήριο.

Σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας ο 10χρονος έπρεπε να μείνει εντός του νοσοκομείου υπό παρακολούθηση και όχι να του δοθεί εξιτήριο. Η μητέρα, όπως είπε ειδοποιήθηκε στις 10.40 το πρωί ότι το παιδί χτύπησε στο σχολείο και πήγε αμέσως το παιδί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, χωρίς να γνωρίζει την ώρα που κτύπησε.

Χαμπιαούρης: Οι ευθύνες θ' αποδοθούν εκεί που υπάρχουν

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, έσπευσε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης, ο οποίος ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι βρίσκονται σε εξέλιξη δύο έρευνες, μία από το Υπουργείο Παιδείας και μία από το Υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα, εξέφρασε τα ειλικρινή του συλληπητήρια ενώ μίλησε για ένα πολύ τραγικό συμβάν για το οποίο θα αποδοθούν ευθύνες εκεί που υπάρχουν.

Ακόμα, μίλησε και για την κατάσταση του παιδιού, όπως την περιέγραψε η μητέρα του, αναφέροντας ότι στο σχολείο το παιδί ήταν χλωμό, είχε δυνατούς πόνους στο κεφάλι και στο αυτί, ενώ του είπε ότι το παιδί είχε εξόγκωμα.

Δηλώσεις έκανε και ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, Μορφάκης Σολωμονίδης, ο οποίος ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή ήταν στο πλευρό του Υπουργείου Παιδείας από τον οποίον ζήτησαν την επανεξέταση των σχεδίων δράσεων για τέτοια περιστατικά στα σχολεία.

Αυτό που θα εξεταστεί είναι η επαναξιολόγηση και βελτίωση των σχεδίων, ανέφερε. Επίσης, είπε ότι πρέπει να επανέλθει το πάγιο αίτημα για νοσηλευτές στα σχολεία.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν ο 10χρονος μαθητής είχε κτυπήσει στο κεφάλι κατά τη διάρκεια αγώνα μπάσκετ το πρωί στο σχολείο του.

Ο μαθητής μεταφέρθηκε στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, από όπου μετά από εξετάσεις πήρε εξιτήριο.

Λίγο αργότερα, ο μαθητής ένοιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εκ νέου στο Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου οι γιατροί, ύστερα από εξετάσεις, αποφάσισαν την άμεση μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ο 10χρονος μαθητής εισήχθηκε αμέσως στο χειρουργείο, ωστόσο απεβίωσε, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή.


via https://ift.tt/2KjeCWX

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.