Στον «αέρα» φρεγάτες και F-16

Διευκρινίσεις για την υπόθεση των φρεγατών αλλά και το πρόγραμμα των F-16 έδωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, αφήνοντας, ωστόσο, αρκετά θέματα ανοιχτά.

Ο Πάνος Καμμένος είπε ότι υπήρχε

ένα παλιό πρόγραμμα από την εποχή του Ε. Μεϊμαράκη, το οποίο δεν είχε προχωρήσει. Την ίδια ώρα, εξήγησε ότι σε υψηλότατο επίπεδο, δηλαδή σε συνομιλία του Αλέξη Τσίπρα με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, εξετάστηκε η πιθανότητα από τα χρήματα από τη διαφορά των 8 δις. από τα ομόλογα που οφείλουν ευρωπαϊκές χώρες στην Ελλάδα να υπάρξει συνέργεια για την κατασκευή φρεγατών στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Άμυνας τόνισε ότι ο Εμανουέλ Μακρόν φάνηκε θετικός σε αυτό το πρόγραμμα και γενικότερα θετικός για την ενίσχυση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Εξήγησε δε, ότι είναι ένα πρόγραμμα που συζητείται μαζί με τα άλλα και εάν και όταν έρθει η ώρα θα ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Με αυτόν τον τρόπο, ο κ. Καμμένος ανέτρεψε, ουσιαστικά, τις δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη για τα περί άφιξης των φρεγατών το καλοκαίρι.


Για τα F-16

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα για τα F16, ο υπουργός Άμυνας τόνισε ότι τυγχάνει της εκρίσεως της Βουλής.

Παρόλα αυτά, διευκρίνισε ότι όσον αφορά στην καταβολή των χρημάτων -του 1,1 δισ. ευρώ- η Ελλάδα έχει δεσμευτεί απέναντι στους δανειστές της για συγκεκριμένο πλεόνασμα.

«Δεν είναι δυνατόν αυτό, τη στιγμή που ζητούν οι δανειστές να παραμείνουμε σε αυτό το πλεόνασμα, συν 2% για εξοπλισμούς ΝΑΤΟ» τόνισε ο ίδιος.

Πηγή: CNN.grvia https://ift.tt/2HOCxzJ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.