«Βάλε ΕΡΤ, βάλε ΕΡΤ!..»

«Βάλε ΕΡΤ, βάλε ΕΡΤ!..» Αυτό ακουγόταν στα δημοσιογραφικά γραφεία τα χαράματα του Σαββάτου όταν και ξεκίνησε η επίθεση των Δυτικών κατα της Συρίας αποδεικνύοντας έτσι την αξία της δημόσιας τηλεόρασης που ανταποκρίθηκε άριστα στον ενημερωτικό της ρόλο.
Στις επάλξεις βρέθηκε από τις 4 το πρωί ο Νίκος Μερτζάνης με την ΕΡΤ να μεταδίδει το διάγγελμα Τραμπ καλύπτοντας.. όλες τις εξελίξεις με έκτακτα δελτία ειδήσεων: από την στρατιωτική επιχείρηση ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας με πυραύλους κατά της Δαμασκού μέχρι τις αντιδράσειςτων Ρώσων.
****
Σχετικά με την επίθεση εναντίον στόχων στη Συρία δεν έχει χρησιμοποιηθεί ο εναέριος χώρος της Κύπρου ούτε έχει επηρεαστεί το FIR ή αεροδιάδρομοι του, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος επαναλαμβάνει ότι η Κύπρος δεν είχε οποιαδήποτε συμμετοχή σε αυτή την επιχείρηση και εκφράζει την ελπίδα ότι στη συνέχεια πηγές κινδύνων στη γειτονική χώρα θα αντιμετωπισθούν με ειρηνικά μέσα και μέσω διαλόγου.
****
Σαν ένα από τα πιο άγαρμπα “κοψίματα” στην πρόσφατη ιστορία της τηλεόρασης χαρακτηρίστηκε η διακοπή της συνέντευξης του απόστρατου Βρετανού στρατηγού Τζόναθαν Σο, ο οποίος αμφισβήτησε την κυρίαρχη αφήγηση για τις φερόμενες επιθέσεις με χημικά στη Συρία. Η παρουσιάστρια δελτίου του SKY News δεν τον άφησε να ολοκληρώσει ούτε τη φράση του όταν υποστήριξε ότι το καθεστώς του Ασαντ στη Συρία δεν είχε κανένα συμφέρον να πραγματοποιήσει επίθεση με χημικά όπλα αυτή την περίοδο. Ο Τζόναθαν Σο ήταν επικεφαλής των βρετανικών δυνάμεων στο Ιράκ. (aπό to info-war)
Δείτε το βίντεο:via https://ift.tt/2IWjC39

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.