«Σταματήστε να ανεβάζετε φωτογραφίες των παιδιών στο ίντερνετ»: Ένα βίντεο-γροθιά

Το Child Rescue Coalition είναι ένας οργανισμός που στόχο έχει να προστατεύσει τα παιδιά από αυτούς τους κινδύνους του διαδικτύου και να ενημερώσει τους γονείς, μέσω του @KidsforPrivacycampaign. Στα πλαίσια αυτής της καμπάνιας, δημιουργήθηκε και το παρακάτω σύντομο βίντεο που αξίζει να το δείτε.
Θα καταλάβετε ότι οι καθημερινές στιγμές των παιδιών στην τουαλέτα, στο μπάνιο, στην παραλία μπορεί να αποτελέσουν υλικό για παιδεραστές και όχι μόνο.
Τα στοιχεία που αναφέρονται στο βίντεο σοκάρουν. Συγκεκριμένα:

*υπολογίζεται ότι οι περισσότεροι γονείς θα έχουν δημοσιοποιήσει 1.500 φωτογραφίες των παιδιών τους μέχρι την ηλικία των 5 ετών.

*το 89% των γονιών έχουν να ενημερωθούν για τις ρυθμίσεις απορρήτου πάνω από έναν χρόνο.

Η καμπάνια προτρέπει τους γονείς να σταματήσουν να χρησιμοποιούν hashtags όπως #pottytraining ή #bathtime, κάτι που σημαίνει ότι αυτού του είδους οι φωτογραφίες μπορούν να βρεθούν πολύ εύκολα από κάποιον επιτήδειο. Αντίθετα, τους ζητάει να ανεβάσουν φωτογραφίες των παιδιών τους με μηνύματα, όπως “Privacy Please”, που καλύπτουν το πρόσωπό τους.
*Φωτογραφία: treehugger.com

Στόχος της καμπάνιας δεν είναι να ενοχοποιήσει τους γονείς αλλά να τους ενημερώσει, να τους ευαισθητοποιήσει και να προσπαθήσει να προλάβει το κακό- εξάλλου, όλα ξεκινούν από τις φωτογραφίες των παιδιών μας που εμείς οι ίδιοι ανεβάζουμε online...

Πηγή: thestircafemom.com, https://www.mama365.gr


via https://ift.tt/2vcctcT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.