Το Πόδι της πονούσε αφόρητα και οι γιατροί δεν έβρισκαν την αιτία. Όταν τελικά κατάλαβαν τι έφταιγε, ήταν ήδη αργά…

Η Hannah Moore πήρε την εξαιρετικά γενναία απόφαση να χάσει το δεξί της πόδι. Ένα νύχι στο πόδι της αναπτύσσονταν εσωτερικά, με αποτέλεσμα να της προκαλέσει μια άσχημη μόλυνση.

Η 19χρονη Moore από την Αγγλία, παρουσίασε αυτό το πρόβλημα το 2012. Αφού πονούσε για μήνες, κατέληξε να αφαιρέσει το νύχι της χειρουργικά. Μετά από λίγες μέρες όμως, η Moore είχε ένα βασανιστικό πόνο στο εσωτερικό του δεξιού της ποδιού. Οι γιατροί της, διέγνωσαν σύνδρομο περιφερειακού πόνου. Η αιτία του πόνου, ήταν μια λοίμωξη στο εσωτερικό του ποδιού της.

Το 2015, η Hannah Moore ανέπτυξε μια μεγάλη σαρκοφάγο τρύπα στη μέση του ποδιού της. Μετά από χρόνια έντονου πόνου χωρίς προφανή αιτία, αυτό το έλκος αποδείχθηκε ότι ήταν πραγματικά ανυπόφορο.

«Το έλκος, είναι σύμπτωμα αυτού του συνδρόμου. Μια μικρή γρατσουνιά, μπορεί να προκαλέσει όλο και μεγαλύτερες, όμως το δέρμα δεν μπορεί να τις επουλώσει σωστά λόγω έλλειψης παροχής αίματος προς το πόδι», είπε η Hannah. «Έπρεπε να αλλάζω επιδέσμους 53 φορές σε 68 εβδομάδες υπό ολική αναισθησία. Έπαιρνα 40 διαφορετικά είδη φαρμακευτικής αγωγής την ημέρα».

Η Hannah Moore, τελικά αποφάσισε ότι ήθελε να ακρωτηριάσει το πόδι της για να ανακουφίσει τον εαυτό της από τον πόνο. Οι γιατροί την προειδοποίησαν, ότι ο ακρωτηριασμός θα μπορούσε να οδηγήσει σε πόνο του άλλου ποδιού της, αλλά η Hannah ήταν έτοιμη να το ρισκάρει. Ωστόσο, επειδή οι γιατροί δεν συνιστούσαν τον ακρωτηριασμό, η Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Αγγλίας αρνήθηκε να πληρώσει για τη χειρουργική επέμβαση. Η Hannah, πλήρωσε πάνω από 6.000 δολάρια για να κάνει τελικά το χειρουργείο.

«Ευτυχώς, έχω επιτέλους απαλλαχτεί από τον πόνο και τώρα μπορώ να ξαναπάρω τη ζωή στα χέρια μου», είπε η Hannah. Η επίδοξη σεφ λέει ότι δεν μετανιώνει για αυτήν της την απόφαση και αισθάνεται ότι τώρα μπορεί να αρχίσει να ζει και πάλι, χωρίς πόνο. Σχεδιάζει να αγωνιστεί στους παραολυμπιακούς αγώνες του 2020.


via https://ift.tt/2vJ9J7c

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.