Τουρκία: Επιμένει σε πλήρη ένταξη στην Ε.Ε - δεν αποτελούν αντίβαρο οι σχέσεις με Ρωσία

Για την συνεχή δέσμευση της Τουρκίας να ενταχθεί πλήρως στην Ε.Ε έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ από την Ισπανία όπου και βρίσκεται. 

Συνεχίζοντας την πιο ήπια ρητορική από την μέρα που προκηρύχθηκαν πρόωρες εκλογές ο Γιλντιρίμ διεμήνυσε πως η ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία δεν αποτελεί αντίβαρο ή εναλλακτική στην ενταξιακή πορεία της χώρας του. Πρόσθεσε δε ότι η Τουρκία περιμένει για ένταξη στις ευρωπαϊκές κοινότητες εδώ και 60 χρόνια.

«Είμαστε μέλη του NATO. Είμαστε από μια χώρα που περιμένει να γίνει μέλος της Ε.Ε. εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια. Όλοι όσοι ζήτησαν να ενταχθούν μετά από εμάς έγιναν μέλη νωρίτερα. Υπάρχει μια ιδεολογική προσέγγιση σχετικά με την Τουρκία», είπε ο κ. Γιλντιρίμ. Έκανε μάλιστα λόγο για αναγκαία προσέγγιση Τουρκίας - Ρωσίας, η οποία είναι προς όφελος της ασφάλειας στην Ευρώπη.

«Η Ευρασία πρέπει να είναι το κέντρο της ειρήνης», πρόσθεσε.

Κατηγόρησε τέλος ορισμένες χώρες της Ε.Ε. ότι υποστηρίζουν το παράνομο κουρδικό PKK και την FETÖ (Φετουλαχική Τρομοκρατική Οργάνωση), όπως αποκαλούν οι τουρκικές αρχές το διεθνές δίκτυο Χιζμέτ (Υπηρεσία) του Τούρκου ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Πηγή: sofokleousin.gr


via https://ift.tt/2qXgTQg

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.