Εκδικητικές μη πληρωμές εργαζομένων στο Mega

Συνεχίζουν την αυθαιρεσία οι μέτοχοι του Mega
 
Μετά από τις καταγγελίες των εργαζομένων, τις ανακοινώσεις ενώσεων και τις πιεστικές ερωτήσεις μελών του ΕΣΡ για τις επιλεκτικές πληρωμές δύο μισθών (από τους 18 που οφείλονται) σε μερίδα εργαζομένων την προηγούμενη εβδομάδα, σήμερα οι μέτοχοι του Mega κατέβαλαν σε μία μεγάλη μερίδα εργαζομένων αυτούς τους δύο (από τους 18) μισθούς που οφείλουν.
Και πάλι όμως εξαίρεσαν περίπου 40 εργαζομένους από την καταβολή των οφειλομένων..
Πρόκειται για εργαζόμενους που είτε εργάζονταν κανονικά στο Mega, είτε είχαν κατοχυρώσει πλήρως τα εργασιακά τους δικαιώματα από την επιχείρηση, καταθέτοντας επίσχεση εργασίας.
Η εξαίρεση των 40 εργαζομένων από την πληρωμή είναι απολύτως αυθαίρετη και παράνομη.
Προφανώς έγινε για να δοθεί για μία ακόμα φορά το μήνυμα ότι οι μέτοχοι κάνουν ό,τι θέλουν, βρίσκονται πάνω από νόμους και διατάξεις, και όποιος δεν κάτσει υπομονετικά να περιμένει τη… γενναιοδωρία τους, δεν πρόκειται να πάρει ούτε ψίχουλο από αυτά που του οφείλουν.
Ακόμα και στο «παρά πέντε» της απόφασης για μετατροπή του Mega σε θεματικό κανάλι (και την κατάργηση της πλειοψηφίας των θέσεων εργασίας) ή το οριστικό «μαύρο», οι μέτοχοι συνεχίζουν να παίζουν με τις ζωές εργαζομένων που εκείνοι οδήγησαν στην εξαθλίωση.
Ως πότε;
Εργαζόμενοι Mega – Αντίσκηνα στη Motor Oil 
7/03/2018


via http://ift.tt/2G1ismo

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.