Οδηγός για να φτιάξετε μόνοι σας πασχαλινές λαμπάδεςΟι λαμπάδες που θα φτιάξετεμόνοι σας δεν είναι μια απλώς πιο οικονομική λύση, αφού πλέον στην πασχαλινή αγορά θα βρείτε τεράστια ποικιλία και σε σχετικά χαμηλέςτιμές, αν και οι  ιδιαίτερα οικονομικές λαμπάδες είναι ταυτόχρονα σε πολλές περιπτώσεις ακόμη πιο ..."φτηνές" αισθητικά,  αλλά πριν και πάνω από όλα μια επιλογή που θα δώσει στο δώρο σας ένα χαρακτήρα ανεκτίμητα προσωπικό.
Πάντως ακόμη και σε ό,τι αφορά την σύγκριση κόστους, τα 5-10 ευρώ που είναι μέση τιμή για μια εντελώς ...μέτρια έτοιμη λαμπάδα αν τα διαθέσετε για υλικά με τα οποία θα στολίσετε ένα απλό κερί, είναι σίγουρο ότι θα φτιάξετε πολλές περισσότερες από μία.  

.erycandles.gr

Κατ΄αρχήν, από ένα κατάστημα που πουλά κεριά προμηθευτείτε λίγα παραπάνω κομμάτια απ΄όσες λαμπάδες έχετε σκοπό να φτιάξετε, αφού τα ..."μικροατυχήματα" και οι "απώλειες" σε όλες τις κατασκευές είναι μέσα στο παιχνίδι.  
Εκτός από τα κλασσικά θα βρείτε στην αγορά κεριά-λαμπάδες χρωματιστά, πολύχρωμα, οβάλ, πλακέ κλπ.  για να επιλέξετε.
Δείτε ενδεικτικά εδώ διάφορους τύπους κεριών και τιμές που ξεκινούν με λιγότερο και από 1 ευρώ

Οι τρόποι για να στολίσετε μια πασχαλινή λαμπάδα είναι απλώς ...άπειροι, ανάλογα με τον χρόνο που θέλετε να διαθέσετε για μια τέτοια κατασκευή, πόσο πλούσια ή πιο απλή επιθυμείτε την όψη της, το αν προορίζεται γιαπαιδιά ή μεγαλύτερους κλπ.
Ενδεικτικά 10 τρόποι-υλικά   
για να μετατρέψετε ένα απλό κερί σε μια εντυπωσιακή πασχαλινή λαμπάδα:


etsy.com
1. Mε decoupage

Πολύ εύκολος τρόπος για νασυνδυάσετε το μοτίβο πάνω στοκερί με την συσκευασία της λαμπάδας, εφαρμόζοντας decoupage με το ίδιο σχέδιο χαρτιού πάνω στοκουτί ή την σακούλα που θα την τοποθετήσετε.

Δείτε ενδεικτικά εδώ μια από τις μεγαλύτερες συλλογές της εγχώριας αγοράς σε χαρτιά-χαρτοπετσέτες - είδη για decoupage, και σεπασχαλινά σχέδια, και εδώ βήμα-βήμα οδηγίες για το πως ακριβώς θα το κάνετε, αν και μπορείτε να κολλήσετε το χαρτί-μοτίβο που θα επιλέξετε πάνω στην λαμπάδα, με την κλασσική διαδικασία του decoupage, σαν να επρόκειτο για οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο. Δείτε εδώλεπτομέρειες. 

pinterest.com
gr.pinterest.com

2. Με κορδέλες

Πολύ καλαίσθητοστολισμό μιας λαμπάδας μπορείτε να πετύχετε χρησιμοποιώντας είτεαποκλειστικά υφασμάτινες κορδέλες σε διάφορα χρώματα-μεγέθη-είδη είτεεμπλουτίζοντας με αυτές τον διάκοσμο ενός κεριού όποιο και αν είναι το βασικόστοιχείο που έχετε επιλέξει για τον στολισμό του. 


Σε όλα τα καταστήματα-eshops  με είδη για χόμπυ-κατασκευές κλπ. αλλά και σε αυτά με υλικά για μπομπονιέρες, στολισμούς γάμων κλπ. θα βρείτε κορδέλες σε ποικιλία σχεδίων. 

Δείτε ενδεικτικά εδώ υφασμάτινες κορδέλες και εδώ  μια συλλογή από βαμβακερές και λινέςκορδέλες σε πασχαλινά σχέδια

gr.pinterest.com
3.Με Μdf ή papier mash διακοσμητικά 

craftbox.gr
Πολύ οικονομικά στοιχεία τα οποία μπορείτε επιπρόσθετα να επεξεργαστείτε με χρώμα, decoupage, ύφασμα κλπ. και να τα κρεμάσετε ή να τα κολλήσετε πάνω στις λαμπάδες αλλά και την συσκευασία τους. 

Δείτε ενδεικτικά εδώ τέτοιου τύπου διακοσμητικά και σε πασχαλινά σχέδια-σχήματα. 


gr.pinterest.com
123-mpomponieres.gr
4. Με κορδέλα λινάτσας ή δαντέλα

Κορδέλες λινάτσας - δαντέλας μεμονωμένα, σεσυνδυασμό μεταξύ τους ή μαζί και με απλέςυφασμάτινες κορδέλες και οποιοδήποτε άλλοδιακοσμητικό, θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ιδιαίτερακαλαίσθητες πασχαλινές λαμπάδες. 
Δείτε ενδεικτικά εδώ μια συλλογή από κορδέλες-κορδόνιαλινάτσας και εδώ κορδέλες δαντέλας 


pinterest.com
jamjar.gr
5. Με καρό - ριγέ - πουά υφάσματα

Σε έντονες, παλ, πασχαλινές ή όποιες άλλες αποχρώσεις θέλετε, για να δημιουργήσετεκορδέλες, τρέσες, φιόγκουςκλπ. με τα οποία θα στολίσετε ιδιαίτερα εντυπωσιακά ακόμη και απλά λευκά κεριά. 

Πολύ όμορφο προκύπτει το τελικό αποτέλεσμα σε μια λαμπάδα και εάν απλώς καλύψετε ένα μεγάλο μέρος του κεριούμε ύφασμα, κολλώντας το με απλή κόλλα χειροτεχνίας (ατλακόλ) ή πιστόλι σιλικόνης. 

Δείτε ενδεικτικά εδώ συλλογές τέτοιων υφασμάτων, κατάλληλα για κάθε είδους κατασκευές, σε μεγάλη ποικιλία μοτίβων -  αποχρώσεων και ιδιαίτερα καλές τιμές.  
gr.pinterest.com
pedikafotistika.com

6. Με σπάγγο - νήμα - σκοινί

Θα χρειαστεί απλώς νακολλήσετε, με απλή κόλλα χειροτεχνίας (ατλακόλ) ή πιστόλι σιλικόνης περιμετρικά της λαμπάδας σπάγγο, νήμα πλεξίματος, λεπτό σκοινί κλπ.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπάγγο-σκοινί σε φυσικό χρώμα ή χρωματιστά ή και να τα βάψετε με ακρυλικό χρώμα σε όποια απόχρωση θέλετε. 


Με αυτόν τον πολύ απλό τρόπο μαζί με  π.χ ένα μικρό διακοσμητικό, ένααποξηραμένο κλαδάκι κλπ. και ένα απλό λευκό κερί μπορείτε να δημιουργήσετε πολύ όμορφεςπασχαλινές λαμπάδες που το συνολικό τους κόστος δεν θα ξεπεράσει τα 3-4 ευρώ.  

7. Μεταφορά εικόνας 
sacredcandles.com

Ιδανική τεχνικήγια πλακέ κεριά αλλά και το αντίστοιχολαμπαδόκουτοή σακούλα και για να μεταφέρετεπάνω στηνεπιφάνειά τους οποιαδήποτε εικόνα εσείς θέλετε π.χ φωτογραφία του παιδιού που θα την χαρίσετε ή οποιαδήποτε άλλη παράσταση,κείμενο κλπ. 
Η συγκεκριμένη τεχνική είναι επίσης ο πιο απλός τρόπος για όσους ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν λαμπάδες - πασχαλινά κεριά μεθρησκευτικές παραστάσεις. 
Δείτε εδώ βήμα-βήμα οδηγίες πως ακριβώς θα το κάνετε. 

etsy.com

8. Πήλινα στοιχεία από έτοιμο πηλό ή ζύμη σόδας

Σε καταστήματα με είδη για χόμπυ-κατασκευές, είδη δώρων κλπ. θα βρείτε έτοιμα κεραμικάστοιχεία σε διάφορα σχήματααλλά βεβαίως είναι πολύ εύκολοκαι να δημιουργήσετε τα δικάσας από έτοιμο πηλό ή και ζύμησόδας. 

selinigr.blogspot.gr
Δείτε εδώ και εδώ βήμα-βήμαοδηγίες για ναδημιουργήσετε διακοσμητικά στοιχεία και με τους δύοτρόπους, τα οποία μπορείτε ναβάψετε με ακρυλικά χρώματα και να κρεμάσετε ή νακολλήσετε πάνω σε πασχαλινές λαμπάδες.

Τέτοια στοιχεία ακόμη και σε πολύ απλά σχήματα π.χ κύκλος-τετράγωνο κλπ. μπορούν να ζωγραφιστούν και να αποκτήσουν όψη προσώπων, παιδικών ηρώων, ζώων κλπ. ενώ με έτοιμο πηλό ή και ζύμη σόδας μπορείτε να φτιάξετε και μονογράμματα για να διακοσμήσετε τις λαμπάδες σας. 

gr.pinterest.com
stella-handicrafts.blogspot.gr
9. Με χρώμα - ζωγραφική 

Είτε με ειδικά χρώματα για κεριά, αν πρόκειται για μία πολύ ιδιαίτερη-περίτεχνη λαμπάδα, είτε με απλά ακρυλικά χρώματα, χρώματα περιγράμματος κλπ. μπορείτε να διακοσμήσετε τηνεπιφάνεια της λαμπάδας με συγκεκριμένα σχέδια ή πιοαφηρημένες χρωματικές συνθέσεις, μετατρέποντάς την πραγματικά σε ...χειροποίητη

Λαμπάδες που θα επιλέξετε να δημιουργήσετε με αυτόντον τρόπο δεν χρειάζονται πολλά επιπρόσθεταδιακοσμητικά στοιχεία, που θα κρύψουν το ζωγραφισμένο σχέδιο, προσθέστε μόνο μια απλήκορδέλα, ένα φιογκάκι κλπ και ασφαλώς το σύνολο θα προκύψει ιδιαίτερα εντυπωσιακό αν με τον ίδιο τρόπο διακοσμήσετε το κουτί ή την σακούλα με τα οποία θα την προσφέρετε
imaginehearts.com
10. Mε χάντρες 

Πολύ ιδιαίτερος και εξαιρετικά οικονομικός τρόπος για να δημιουργήσετε πασχαλινές λαμπάδες με ασορτί συσκευασία, δημιουργώντας το μονόγραμμα του παιδιού τόσο πάνω στοκερί όσο και στο κουτί ή την σακούλα της λαμπάδας. 

Δείτε εδώ βήμα-βήμα πως ακριβώς θα το κάνετε. 

jamjar.gr
Και...
* Γενικά οι ...παρεμβάσεις που μπορείτε να κάνετε πάνω σε ένα απλό κερί για να το μετατρέψετε σε πασχαλινή λαμπάδα είναι δύο κατηγοριών:
1. Αυτές που θα αλλάξουν την όψη του ίδιου του κεριού.
2. Τα πρόσθετα διακοσμητικά, δεμένα ή κολλημένα, πάνω στην επιφάνειά του. 
etsy.com

Σε ό,τι αφορά το πρώτο μέρος, ειδικά αν επιλέξετε ένα απλό λευκό κερί,  μπορείτε αφ΄ενός να το "επεξεργαστείτε" με τεχνικές όπως π.χ το decoupage που μπορεί θαυμάσια να εφαρμοστεί και σε μια λαμπάδα όπως σε οποιουδήποτε άλλου είδους κερί και με όποιου είδους-σχεδίου χαρτί εσείς επιλέξετε ή να καλύψετε ένα μέρος της επιφάνειας του κεριού με ύφασμασκοινί, σπάγγο κλπ. Όποιο υλικό κι αν επιλέξετε θα δουλέψετε με απλή κόλλα χειροτεχνίας ή ακόμη καλύτερα με θερμοκολλητικό πιστόλι και θα αφήσετε την κόλλα να στεγνώσει εντελώς πριν ξεκινήσετε να προσθέτετε στην λαμπάδα διακοσμητικά στοιχεία, επίσης με χρήση κόλλας ή δένοντας τα πάνω σε κερί με κορδόνια, κορδέλες κλπ.  

Φυσικά και μπορείτε να δημιουργήσετε πολύ πιο σύνθετες κατασκευές συνδυάζοντας τεχνικές και υλικά πάνω στην ίδια λαμπάδα όπως και να προσθέσετε επίσης χειροποίητα διακοσμητικά στοιχεία που θα φτιάξετε από ύφασμα, έτοιμο πηλό, χαρτί  κλπ ή με επεξεργασία ξύλινων, μεταλλικών ή χάρτινων αντικειμένων με χρώμα, decoupage, τεχνικές παλαίωσης  κλπ.
etsy.com
*Είτε θελήσετε να τα διακοσμήσετεταιριαστά με το κερί είτε όχι, το κουτί ή ησακούλα στα οποία θα την τοποθετήσετε αποτελεί επίσης βασικό στοιχείο της όλης δημιουργίας σε μια χειροποίητη πασχαλινή λαμπάδα.
Τόσο σε καταστήματα e-shops με είδηαμπαλάζ όσο και σε πολυκαταστήματα θα βρείτε κουτιά ή ειδικές χαρτονένιεςσακούλες για λαμπάδες σε μεγάληποικιλία σχεδίων αποχρώσεων για να επιλέξετε. Δείτε ενδεικτικά εδώ και εδώσυσκευασίες για πασχαλινές λαμπάδες.
art-colour.gr
Έναςεξαιρετικός τρόπος ώστε από μια λαμπάδα που θα χρησιμοποιηθεί για ...μερικά λεπτά, κάτι να μείνει για πάντα σε όποιον την προσφέρετε, είναι να χρησιμοποιήσετε για την συσκευασία της όχι χάρτινο αλλά ξύλινο κουτί. 
Δείτε ενδεικτικά εδώ  απλό ξύλινο λαμπαδόκουτο που μπορείτε να διακοσμήσετε με χρώμα και κάθε είδους τεχνικήδημιουργώντας μια πραγματικά εντυπωσιακή και χειροποίητησυσκευασία για πασχαλινές λαμπάδες. 
modernmoms.gr
*Στα καταστήματα - eshops με είδη-υλικά για μπομπονιέρες, στολισμούς γάμων κλπ. εκτός από κορδέλες, κορδόνια, υφάσματα κλπ. θα βρείτε έτοιμα και σε πολύ μεγάλη ποικιλία κάθε τύπου - σχεδίου υφασμάτινα, χάρτινα, ξύλινα, μεταλλικά, γυάλινα κλπ. διακοσμητικά που μπορούν θαυμάσια να χρησιμοποιηθούν για να διακοσμήσετε πασχαλινές λαμπάδες. Δείτε ενδεικτικά εδώ ένα από τα μεγαλύτερα  e-shops της Ελληνικής αγοράς με τέτοια είδη. 

*Για την γενική διακόσμηση του κεριού και αν η φαντασία σας ...αρνείται να βοηθήσει, ρίξτε αρχικά μια γρήγορη ματιά στις έτοιμες λαμπάδες που κυκλοφορούν στην αγορά και θα διαπιστώστε ότι πραγματικά είναι πολύ εύκολο  να δημιουργήσετε κάτι ανάλογο. 

byalexia.gr
etsy.com
*Ανάλογα με τα χρώματα των υλικών και το σχέδιο των διακοσμητικών, μπορείτε να δημιουργήσετε λαμπάδες πάνω σ΄ένα συγκεκριμένο θέμα.  

Για παράδειγμα με άσπρο και μπλε, μπορείτε να φτιάξετε λαμπάδες σε στυλ ναυτικό, για όσους αγαπημένους σας θα γιορτάσουν την ανάσταση σ΄ένα ελληνικό νησί, με τα χρώματα της αγαπημένης τους ομάδας και ένα σχετικό διακοσμητικό να εντυπωσιάσετε με τις λαμπάδες σας τα παιδιά, λαμπάδες με αποκλειστικά ροζ ή γαλάζιες αποχρώσεις για πολύ μικρά παιδιά κλπ.  pedikafotistika.com
*"Εγώ θέλω την Minnie..."

Όσο "καλλιτεχνική" και φτιαγμένη με αγάπη και μεράκικαι εάν είναι η λαμπάδα σας, καμιά ιδιαίτερη εντύπωση δεν θα κάνει σ΄ένα πιτσιρίκι που έχει ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση ποιος συγκεκριμένος ήρωας θέλει να το ...συνοδεύσει στην εκκλησία την ανάσταση. :)

modernmoms.gr
Αν λοιπόν επιμένετε "χειροποίητα" αλλά δεν θέλετε και να χαλάσετε το χατήρι των παιδιών:
- Επισκεφτείτε ένα κατάστημα παιχνιδιών και αγοράστε μικρές φιγούρες-κουκλάκια του αγαπημένου τους ήρωα. Σίγουρα θα βρείτε μεγάλη ποικιλία, προσέξτε απλά τομέγεθος να είναι τέτοιο που ούτε να "χάνονται" πάνω στο κερί ούτε και να το κρύβουν εντελώς και αν είναι δυνατόν επιλέξτε υφασμάτινα, ξύλινα ή μεταλλικά παιχνίδια και όχι πλαστικά. 
-Δέστε τις φιγούρες πάνω τις λαμπάδες, φροντίζοντας το χρώμα στο κερί και τα υπόλοιπα στοιχεία που θα προσθέσετε να είναι ταιριαστά με το παιχνίδι.
gr.pinterest.com
*Όχι μόνο για μικρούς...

Κανένας κανόνας δεν ορίζει ότι όσοι δεν παίρνουν πια λαμπάδα δώρο από ...την νονά ή τον νονό πρέπει απαραιτήτως να κρατούν στην ανάσταση ένα σκέτο άσπροκερί.
Δημιουργείστε λοιπόν πασχαλινές λαμπάδες για εσάς, τους φίλους και τους δικούς σας ανθρώπους, με τον ίδιο όπως και για τα παιδιά τρόπο, απλά εδώ φροντίστε να είστε κάπως πιο "φειδωλοί" στη διακόσμηση αλλά και στο μέγεθος του κεριού σε σχέση με εκείνο μιας παιδικής λαμπάδας.
Ένας διακοσμητικός σπάγγος τυλιγμένος γύρω από το κερί, μια κορδελίτσα ή και μόνο ένα μικρό μεταλλικό, ξύλινο ή υφασμάτινο διακοσμητικό καρφωμένο πάνω στο κερί, είναι αρκετά.
Ειδικά αν φιλοξενηθείτε σε κάποιο σπίτι για τις ημέρες του Πάσχα, μια χειροποίητη λαμπάδα γιαόλους όσους θα περάσετε μαζί τις γιορτές, από τα πιο όμορφα και οικονομικά δώρα.
craftaholic.gr
pedikafotistika.com/

Τέλος, ακόμη και αν δεν μπείτε στην διαδικασία να φτιάξετε τις πασχαλινές λαμπάδες μικρών και μεγάλων, προτιμήστε κάποιες από τις πολύ όμορφες χειροποίητες λαμπάδες που κατασκευάζουνεπαγγελματίες χειροτέχνες σε σχέση με την ...πλαστικήαισθητική των πολυκαταστημάτων
Τα ίσως λιγοστά ευρώ παραπάνω που θα σας κοστίσουναξίζουν και με το παραπάνω την τεράστια διαφορά σε γούστο και αισθητική. 


via http://ift.tt/2FhpOFf

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.