Στα άκρα οι σχέσεις Λονδίνου - Μόσχας για τον πρώην πράκτορα

Στα "μαχαίρια" φαίνεται πως βρίσκονται πλέον Λονδίνο και Μόσχα καθώς η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε τη Δευτέρα πως είναι ξεκάθαρο η δηλητηρίαση του πρώην Ρώσου πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του έγινε με τοξική ουσία που χρησιμοποιεί η Ρωσία!

Η Μέι ανέφερε πως είναι πολύ πιθανό η Ρωσία να είναι υπεύθυνη για την επίθεση κατά του Σκριπάλ και της κόρης του. Το ρωσικό κράτος είτε είναι υπεύθυνο για την δηλητηρίαση ή επέτρεψε να φτάσει η τοξική ουσία στα χέρια άλλων.

Την πιο ευρεία δέσμη μέτρων κατά της Ρωσίας φέρεται έτοιμη να επιβάλει το Λονδίνο αν δεν υπάρκει μια επίσημη και πειστική απάντηση από τη Ρωσία. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε τις δηλώσεις Μέι ως «τσίρκο».

Ρωσία: Επικίνδυνο παιχνίδι από Λονδίνο

Η πρεσβεία της Ρωσίας στο Λονδίνο κατηγόρησε την βρετανική κυβέρνηση ότι παίζει ένα «πολύ επικίνδυνο παιχνίδι» με τον τρόπο που διαχειρίζεται την έρευνα στην υπόθεση της δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα, Σεργκέι Σκριπάλ.

«Η πολιτική που ασκείται αυτή τη στιγμή από τη βρετανική κυβέρνηση προς τη Ρωσία συνιστά ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι με την βρετανική κοινή γνώμη» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της πρεσβείας σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.
Αυτό «κατευθύνει την έρευνα σε ένα άχρηστο πολιτικό πεδίο και ενέχει τον κίνδυνο να υπάρξουν σοβαρές μακροπρόθεσμες συνέπειες στις (διμερείς) σχέσεις μας» συμπληρώνεται.

Πηγή: sofokleousin.gr


via http://ift.tt/2FFyMZc

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.