Πώς να φτιάξετε ξύλινα παζ με φωτογραφίες σαςΔημιουργήστε μοναδικά παζλ με φωτογραφίες-εικόνες της επιλογής σας. 

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αναμνηστικά σε πολλές ειδικές περιστάσεις π.χ γάμουςβαφτίσια κλπ όπως και να αποτελέσουν ένα πολύ ξεχωριστό και ιδιαίτερα προσωπικό δώρο, επιλέγοντας φωτογραφίες που έχουν συναισθηματική αξία για τα πρόσωπα στα οποία θα τα προσφέρετε

Θα χρειαστείτε:

Ξύλινους κύβους
Θα τους βρείτε σε καταστήματα με είδη κατασκευών, χειροτεχνίας αλλά και καταστήματα με παιχνίδια σε συσκευασίες πολλών κομματιών ή μεμονωμένα.
Δείτε, ενδεικτικά, εδώ. 
Μπορείτε να επιλέξετε κύβους σε όποιομέγεθος προτιμάτε,  υπολογίζοντας ότι κάθεκυβάκι θα αποτελεί τελικά ένα κομμάτι του παζλ. Ένα μέσο μέγεθος, κατάλληλο για τέτοια κατασκευή είναι οι κύβοι των 4-5 εκατοστών, εξαρτάται βεβαίως και από το μέγεθος της φωτογραφίας που θα χρησιμοποιήσετε. 

- Μια απρόμαυρη ψηφιακή εκτύπωση της φωτογραφίας-εικόνας που θα χρησιμοποιήσετε (σε ένα οποιοδήποτε κατάστημα για φωτοτυπίες).
Για το μέγεθος της εκτύπωσης, απλά κάντε έναν υποτυπώδη υπολογισμό ώστε τόσο το μήκος όσο και το πλάτος να διαιρούνται ακριβώς με το αντίστοιχο των κύβων. 
- Ένα κουτί που τοποθετηθεί το παζλ.
Καταλληλότερο, ένα κουτί από σκληρό χαρτόνι, με "παράθυρο" (άνοιγμα στο καπάκι) και ζελατίνα.
Mπορείτε να επιλέξετε ένα τέτοιο έτοιμο κουτί, που θα βρείτε σε καταστήματα με είδη αμπαλάζ, σε απόχρωση-σχέδιο που να ταιριάζει στην εικόνα που θα χρησιμοποιήσετε ή να βάψετε με ακρυλικό χρώμα ένα απλό λευκό κουτί  ή ακόμη και ναδημιουργήσετε το "παράθυρο" στο καπάκι ενός απλού κουτιού, αφαιρώντας με κοπίδι ένα τετράγωνο κομμάτι και τοποθετώντας στο ίδιο σημείο ένα κομμάτι διάφανηςζελατίνας.   

Ατλακόλ, ένα κοφτερό κοπίδι, λεπτό σφουγγαράκι γυαλόχαρτοπινέλο και ακρυλικά χρώματα,αν θελήσετε να βάψετε το κουτί.
Τοποθετείστε τους κύβους σε σειρές και τον έναν κολλητά δίπλα στον άλλο, έτσι ώστε ναδημιουργήσετε με αυτούς ένα σχήμα ίδιο και ακριβώς ίσο με την φωτογραφία.

Απλώστε ατλακόλ, ακουμπήστε τηνφωτογραφία πάνω στην κόλλα και ισιώστεελαφρά με τα χέρια σας ώστε αυτή νακολλήσει ακριβώς πάνω στους κύβους.
Αν σας διευκολύνει, για να είστε σίγουροιότι οι κύβοι δεν θα μετακινηθούν όσο κολλάτε την εικόνα, κάντε την διαδικασίαπάνω σε ένα κομμάτι ύφασμα που δεν γλιστρά, ή συγκρατήστε τους κύβους με ένα μεγάλολάστιχο. 
Αφού η κόλλα στεγνώσει και η φωτογραφίαέχει σταθεροποιηθεί πάνω στους κύβους,κόψτε με το κοπίδι στα σημεία - ενώσεις που η εικόνα συγκρατεί τους κύβους, έτσι ώστε ο κάθε ένας να αποκολληθεί.

Τρίψτε πολύ ελαφρά με το σφουγγαράκι γυαλόχαρτο τις άκρες κάθε κύβου έτσι ώστε το χαρτί να μην εξέχει καθόλου και να έχει στις άκρες μια ελαφρά φθαρμένη - παλαιωμένη όψη. 

Αν η εκτύπωση που θα χρησιμοποιήσετε είναι σε φωτογραφικό ή ιλουστρασιόν χαρτί,δεν χρειάζεται καμία παραπάνω προστασία. Αν έχετε τυπώσει την φωτογραφία σε απλόφωτοτυπικό χαρτί, περάστε κάθε κύβο με 2-3  χέρια προστατευτικό βερνίκι  που θααδιαβροχοποιήσει πλήρως την φωτογραφία.    

Αντικέ όψη μπορείτε να δώσετε και στο κουτί τοποθέτησης του παζλ εφαρμόζοντας με ακρυλικό χρώμα και τρίψιμο με το γυαλόχαρτο ανά σημεία μια υποτυπώδη τεχνικήπαλαίωσης. Αν βεβαίως το θέλετε η επεξεργασία αυτή μπορεί να είναι και μια πλήρης παλαίωσης με χρήση καιπατίνας, διαφορετικών αποχρώσεων ακρυλικών χρωμάτων κλπ.

Τοποθετείστε τους κύβους στο κουτί και ...τοπαζλ σας είναι έτοιμο.

Είναι πραγματικά μια πολύ ιδιαίτερηκατασκευή που γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακήαν χρησιμοποιήσετε φωτογραφίες ασπρόμαυρες από γάμο, βάφτιση, τελετή αποφοίτησης κλπ και μπορεί να γίνει ένα πολύ καλαίσθητοαναμνηστικό από τις στιγμές αυτές όπως και αντίστοιχα ένα πολύ προσωπικό δώρο.
Μπορείτε ασφαλώς να χρησιμοποιήσετε και έγχρωμες εκτυπώσεις, διαφοροποιώντας ανάλογα και το κουτί που θα τοποθετήσετε το παζλ ενώ κάποιες ακόμη ιδέες για να προσφέρετε ως  δώρο μια τέτοια κατασκευή είναι επίσης να χρησιμοποιήσετε μια εκτύπωση ενός πίνακα ζωγράφου που ξέρετε ότι αρέσει στον αποδέκτη του δώρου σας, το εξώφυλλο από ένα λατρεμένο του cd κλπ..via http://ift.tt/2FEkNGf

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.