«Σχεδιασμένο από τους Τούρκους το επεισόδιο στον Έβρο»

«Ίσως τους κρατήσουν και μήνες στη φυλακή», δηλώνει ο Στρατηγός Μανούσος Παραγιουδάκης

Την άποψη ότι οι Τούρκοι είχαν σχεδιάσει και οργανώσει την σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο εξέφρασε ο επίτιμος αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μανούσος Παραγιουδάκης, μιλώντας στον Real FM. «Η σύλληψη έγινε από τουρκική ομάδα ειδικών δυνάμεων», δήλωσε.

«Αν ήταν αντίστοιχοι Τούρκοι στρατιωτικοί - που είναι και κληρωτοί - δεν θα μπορούσαν να τους συλλάβουν. Είπαν ότι οι ”αετοί των συνόρων” συνέλαβαν τους Έλληνες. Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα. Δεν ήταν ένα απλό μεθοριακό επεισόδιο», ανέφερε ο Μανούσος Παραγιουδάκης.

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ υποστήριξε ότι «ψεύδονται οι Τούρκοι για τα 253 μέτρα. Δεν μπορούσαν να πάνε τόσο μακριά λόγω και των εδαφικών συνθηκών. Ήταν ικανοί, εκπαιδευμένοι και έμπειροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί».

Απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει πιθανότητα να συνελήφθησαν εντός ελληνικού εδάφους, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, επικαλούμενος την θητεία ως διοικητής σε συγκεκριμένες μονάδες, τόνισε: «Αν ήταν στο έδαφός μας δεν θα τους έπιαναν ποτέ. Θα σκοτώνονταν αλλά δεν θα παραδίδονταν. Ξέρω πώς σκέφτονται και πώς αντιδρούν οι Έλληνες στρατιωτικοί των συνόρων».

Ο κ. Παραγιουδάκης εκτίμησε επίσης ότι «δεν ήταν ένα απλό μεθοριακό επεισόδιο. Ήταν σχεδιασμένο και συντονισμένο από τους Τούρκους».

Τέλος εξέφρασε την απαισιοδοξία του για την κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών λέγοντας ότι «μπορεί να τους κρατήσουν για πάρα πολύ. Ίσως και μήνες ανάλογα με τις κατηγορίες και την καταδίκη», θεωρώντας βαρύτατη την κατηγορία «στρατιωτικής κατασκοπίας» που διαρρέουν τουρκικές πηγές.


via http://ift.tt/2Fw2e7a

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.