Πέθανε ο Βασίλης Μουλόπουλος

Σε ηλικία 72 ετών έφυγε τη νύχτα από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βασίλης Μουλόπουλος.
Ο Βασίλης Μουλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946 και σπούδασε Οικονομία στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Στη διάρκεια της Χούντας δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο αντιδικτατορικό κίνημα και εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα της Lotta Conitnua. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1981.
Είχε διετελέσει βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ από το 2009 – 2012, ήταν πρόεδρος του δ.σ. της Αυγής και πρόεδρος του δ.σ. Left Media στο Κόκκινο.Ήταν για πολλά χρόνια διευθυντής σύνταξης και αρθρογράφος στο Βήμα, ενώ είχε διετελέσει.. και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).
«Είναι δύσκολο να αποχαιρετάς έναν δικό σου άνθρωπο» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας: «Ο Βασίλης ήταν δίπλα μας όλα τα χρόνια της αναγέννησης και της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ. Με την οξυδέρκεια και τη σοφία του, με τη καυστική του πένα και τις ιδέες του, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να γίνει κοινωνικά πλειοψηφικό το αίτημα για μια βαθιά ριζοσπαστική αλλαγή στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Καλό ταξίδι σύντροφε».


via http://ift.tt/2oYOXth

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.