Στην ατζέντα των G20 τα κρυπτονομίσματα

Στην ατζέντα των G20 ζητούν με πρόταση τους οι υπουργοί οικονομικών και οι πρόεδροι των κεντρικών τραπεζών της Γαλλίας και της Γερμανίας, να τεθεί η πολιτική που θα ακολουθηθεί απέναντι στα κρυπτονομίσματα.

Ειδικότερα, σε επιστολή του προς τον υπουργό οικονομικών της

Αργεντινής, που έχει την προεδρία του G20, οι αξιωματούχοι ζήτησαν διεθνή έκθεση σχετικά με τις συνέπειες των κρυπτονομισμάτων, έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σχετικά με τις συνέπειες της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και εργασία για «διασυνοριακή» δράση για τη ρύθμιση τους.

«Πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξουν νέες ευκαιρίες που προκύπτουν από τις τεχνολογίες πίσω από αυτά», γράφει ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ, ο Γερμανός ομόλογός του Πίτερ Αλτμάγιερ, ο διοικητής της Γαλλικής Κεντρικής Τράπεζας Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό και ο Γερμανός ομόλογός του Γενς Βάιντμαν.

«Ωστόσο, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ουσιαστικούς κινδύνους για τους επενδυτές και μπορεί να είναι ευάλωτα στο οικονομικό έγκλημα χωρίς κατάλληλα μέτρα. Μακροπρόθεσμα, ενδέχεται να προκύψουν και πιθανοί κίνδυνοι στον τομέα της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας», πρόσθεσαν, σύμφωνα με το Reuters.

Πηγή: sofokleousin.grvia http://ift.tt/2ETu4Y8

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.