Χάος στη Γερμανία - Δεν θα είναι υπουργός Εξωτερικών ο Σουλτς – Ραγδαίες εξελίξεις

Πρωτοφανής αναβρασμός επικρατεί στο εσωτερικό του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος μετά τη συμφωνία Σουλτς-Μέρκελ-Ζέεχοφερ για το σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μάρτιν Σουλτς δεν θα αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Όπως μετέδωσε η Bild και στη συνέχεια το Spiegel ο Μάρτιν Σουλτς δεν

πρόκειται να διεκδικήσει το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας σε έναν πιθανό σχηματισμό κυβέρνησης.

Η Bild επισημαίνει ότι ο Σουλτς θα ανακοινώσει εντός της ημέρας ότι αποσύρεται, μετά από το τελεσίγραφο που του έδωσαν στελέχη του SPD με τη διορία να λήγει σήμερα το απόγευμα. Όπως αναφέρεται δημοσίευμα είναι πολύ μεγάλη η δυσαρέσκεια και στη βάση του κόμματος ειδικά στο οχυρό του SPD στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία. Δεν υπάρχει ακόμη ούτε ανακοίνωση από το κόμμα.

Σημειώνεται ότι μεγάλη δυσαρέσκεια επικρατεί και στους Χριστιανοδημοκράτες με την Άνγκελα Μέρκελ να δέχεται σκληρή κριτική στα δεξιά του κόμματος, ενώ μερίδα βουλευτών ψάχνουν ήδη να βρουν τη διάδοχό της.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι αρκετά στελέχη του κόμματος κατηγορούν την Μέρκελ ότι παρέδωσε τη διακυβέρνηση στο SPD για να παραμείνει για ακόμη μία τετραετία καγκελάριος.

Τη μεγαλύτερη κριτική, όπως αναφέρει η «ΕΦ.ΣΥΝ» σε σημερινό ρεπορτάζ της, δέχεται η καγκελάριος για την ανάθεση του υπουργείου Οικονομικών στον αντιπρόεδρο του SPD Όλαφ Σολτς.

Πηγή: efsyn.grvia http://ift.tt/2H1wVz2

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.