Ο ΧΑΣΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΕΛΑΙΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ

Ο χασάπης σφάζει το πρόβατο, αλλά δεν είναι αυτός ο πραγματικός σφαγέας του.

Ο πραγματικός σφαγέας του είναι ο ποιμένας του (ο βοσκός). Αυτός είναι εκείνος που οδηγεί το πρόβατο στον χασάπη. Ο τελευταίος παίρνει μια μικρή αμοιβή για την πράξη του. Όμως το μεγάλο κέρδος από τη ζωή του προβάτου, τη σφαγή του και το εμπόριο του κρέατος το παίρνει ο ποιμένας.

Το πρόβατο είναι ανέμελα χαρούμενο και με ευγνωμοσύνη βλέπει τον ποιμένα να το προστατεύει με την υπόλοιπη αγέλη στο μαντρί του και να το τρέφει, χωρίς να αντιλαμβάνεται τις πραγματικές προθέσεις του ποιμένα.

Ο άνθρωπος ως ένα ζώο με νοημοσύνη, έχει και κάποια ζωώδη ένστικτα, από τα οποία δεν μπορεί να ξεφύγει. Ένα από αυτά είναι το αγελαίο ένστικτο, δηλαδή η ανάγκη να είναι μέλος μιας ομάδας, να αισθάνεται την ασφάλεια της ομάδας και την ανάγκη ενός ποιμένα που θα οδηγεί την αγέλη με δύναμη, σοφία και ασφάλεια.

Όταν ο ποιμένας του τον περιμαντρώνει σε κάποιο «πολιτικό μαντρί» και του πετάει κάποια επιδόματα και κάποιες αυξησούλες, αισθάνεται ευγνώμων και θέλει να εξοντώσει τα άλλα μαντριά που επιβουλεύονται την τροφή του. Φυσικά, η νοημοσύνη του συσκοτίζεται εύκολα από την προπαγάνδα του ποιμένα που το φανατίζει και δεν αντιλαμβάνεται ότι τελικά ο ποιμένας τον τρέφει για να κερδίσει από τη ζωή του.

Είναι απίστευτο, πως αυτό το τόσης αυξημένης νοημοσύνης ζώο, δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι μόνο η δημοκρατική και ισότιμη συνύπαρξη με τους άλλους, με πλήρη πληροφόρηση για το τι ετοιμάζεται εναντίον του, μπορεί πραγματικά να διασώσει το ίδιο και την αγέλη του.

ΥΓ. Σήμερα οι "ποιμένες" (πολιτικοί και οικονομικοί) του ελληνικού λαού, οδηγούν το "ποίμνιο" σε εξωτερικούς χασάπηδες, για να μην ματώσουν τα χέρια τους οι ίδιοι, όμως αυτοί στην ουσία είναι εκείνοι που κέρδιζαν και θα κερδίσουν από το εμπόριο των ζωών μας και το θάνατό μας.

Πέτρος Χασάπης

via http://ift.tt/2EAWRTO

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.