Μάκηδες και Βαξεβάνηδες

«Αλήτες, ρουφιάνοι, Μάκηδες» είναι ο τίτλος του κειμένου του Κώστα Βαξεβάνη που με σκληρή γλώσσα επιτίθεται κατά του Μάκη Τριανταφυλλόπουου επειδή ο δεύτερος εβγαλε στη zougla το όνομα προστατευόμενης μάρτυρος που υποτίθεται ότι είναι το βαθύ λαρύγγι της Novartis - αναπαραγωγή εκανε και ο Ν. Χατζηνικολάου και από το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.
Ο Κ. Βαξεβάνης με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του Τριανταφυλλόπουλου («ξέχειλος βόθρος.. της αθλιότητας», «ζει με την ψυχολογία του ρουφιάνου καταδότη, «Τοξικός και επικίνδυνος») υποστηρίζει ότι ο δημοσιογράφος «υλοποιεί συμβόλαιο» για «να εκφοβίσει όποιον η πλευρά των εμπλεκόμενων θεωρεί ως απειλή είτε επειδή μίλησε, είτε επειδή φοβάται πως θα μιλήσει.»
Ο εκδότης του Documento συμπληρώνει πως «αφού ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε τη βρώμικη δουλειά, έτρεξαν οι κυριλέδες της δημοσιογραφίας, που ροκάνιζαν ΚΕΕΛΠΝΟ, Novartis και ό,τι άλλο μπορούσαν, που τα ονόματά τους φιγουράρουν στα χαρτιά των μαύρων ταμείων της Novartis να κάνουν αναπαραγωγή. Γιατί μπορεί να βρίζονται μεταξύ τους, αλλά τους ενώνει η συνενοχή».

Ο M. Τριανταφυλλόπουλος απάντησε με σχόλιο στη zougla υπό τον τίτλο «Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια, Κώστα Βαξεβάνη», κατηγορώντας τον συνάδελφό του για επαγγελματικό φθόνο και ότι... δεν ξέρει να κάνει ρεπορτάζ. Στο κείμενο αναφέρεται μεταξύ άλλων:
Ο κύκλος των χαμένων δημοσιογράφων είναι βασανιστικά πάντα ο ίδιος, με αποτέλεσμα να είναι βαρετό πια να ασχολείται κανείς μαζί τους. Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν πολλοί Βαξεβάνηδες οι οποίοι προσπαθούν, αλλά δεν μπορούν να επιτύχουν εκείνους τους στόχους που εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχουν πετύχει κάποιοι άλλοι. Είναι ο επαγγελματικός φθόνος ο οποίος καθοδηγεί την χυδαία συμπεριφορά τους.
Πληροφορούμε τον κ. Κώστα Βαξεβάνη λοιπόν, πως την μάρτυρα, προστατευόμενη ή όχι, την κατέδωσε το ίδιο το FBI και οι πληροφορίες της υπηρεσίας αυτής, καταγράφθηκαν με μαύρο μελάνι πάνω σε άσπρο χαρτί στην έκθεση που δόθηκε στην δημοσιότητα.(...)
(...) Όσο για την πολιτική ουσία της υπόθεσης θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η αποκάλυψη του zougla.gr απλώς ακύρωσε την επιχειρηματολογία περί κουκουλοφόρων. Αλλά ο Κώστας Βαξεβάνης δεν είναι ούτε Αριστερός ούτε καν Συριζαίος, διότι αν ήταν θα το είχε αντιληφθεί. Καλά κρασιά κ. Κώστα Βαξεβάνη.
Έφτασες στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιες… Και τώρα κατηγορείς εκείνους που πρόλαβαν να ολοκληρώσουν το ρεπορτάζ που δεν έκανες ποτέ. Όχι γιατί είναι δύσκολο αλλά απλώς γιατί δεν ξέρεις να το κάνεις.via http://ift.tt/2snboNJ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.