Πώς να φτιάξετε μόνοι σας χαρταετό
Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι. Ο χαρταετός μπορεί εύκολα να κατασκευαστεί απο εμάς και μάλιστα η διαδικασία είναι πολύ διασκεδαστική. Είναι ένας απίθανος τρόπος να δείξετε στα παιδιά σας οτι υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας αλλά και να περάσετε ευχάριστο χρόνο μαζί τους. Πάντως εγώ θυμάμαι μικρή κάποτε ο μπαμπάς μου έκατσε και μας έφτιαξε χαρταετό. Το πόση χαρά είχα και το πόσο τρομερό μου φάνηκε ακόμα το θυμάμαι και δεν νομίζω να το ξεχάσω ποτέ. Γι'αυτό λοιπόν υπάρχουν μικρά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε αλλά να δημιουργήσουν μεγάλες αναμνήσεις..

Στο θέμα μας λοιπόν!


Υλικά:
3-4 ξύλινα πηχάκια για να φτιάξουμε το σκελετό.
Κόλλα
Λεπτό χαρτί σε διάφορα χρώματα
Σπάγγος
Μία βελόνα

Οδηγίες:
Ξεκινήστε με τα πηχάκια. Βάλτε τα μαζί έτσι ώστε να σχηματίσουν ένα εξάγωνο ή οκτάγωνο ανάλογα εαν χρησιμοποιήσετε 3 ή 4. Μόλις τα τοποθετήσετε ίσια δέστε το κέντρο τους με ένα κομμάτι σπάγγο να σταθεροποιηθούν.

Με το σπάγγο τώρα μπορείτε είτε να τυλίξετε στην άκρη κάθε πηχάκι, είτε να κάνετε μία εγκοπή σε καθένα και να περάσετε το σπάγγο.  Ο σκελετός σας πρέπει να φαίνεται όπως παρακάτω


Κολλήστε τα πολύχρωμα κομμάτα χαρτιού μαζί έτσι ώστε να έχουν το σχέδιο που θέλετε. Προσοχή μόνο μην χρησιμοποιήσετε πολύ κόλλα.
Ξεκινήστε να κόβετε το χαρτί σας προσέχωντας να αφήσετε περιθώριο για να κάνετε το γύρισμα του χαρτιού πάνω στο σκελετό. Πρέπει να είναι μεγαλύτερο απο το σκελετό. Μόλις το κόψετε κολλήστε με την κόλλα το χαρτί γυρίζοντας το πάνω απο το σπάγγο σε κάθε πλευρά. Προσοχή δεν θέλει πολύ κόλλα.Τώρα για να φτιάξετε τα λεγόμενα "ζύγια" για να πετάει ο αετός σας ίσια πρέπει με μία βελόνα να περάσετε στις δυό πλευρές του αετού σπάγγο αφήνωντας αρκετό έτσι ώστε περνώντας μετά και το σπάγγο απο το κεντρο να σχηματίσει ένα V.  Ένα άλλος τρόπος είναι να μην τον περάσετε με βελόνα στις άκρες αλλά να τον πιάσετε τις εγκοπές που είχατε κάνει νωρίστερα για να περάστε το σπάγγο όταν φτιάχνατε το σκελετό.


Περάστε άλλο ένα κομμάτι σπάγγο απο το κέντρο , γυρίστε το δύο φορές και δέστε το απο πίσω στο σκελετό. Δέστε το κομμάτι πάνω στο άλλο κομμάτι σπάγγου. Πρέπει να σχηματίζετε μία ίσια πυραμίδα. Αυτό ίσως είναι το πιο δύσκολο σημείο στην κατασκευή του χαρταετού.


Τέλος στο κεντρικό κομμάτι του σπάγγου δέστε το σκοινί σας, που θα τραβάτε τον αετό. 


Τώρα είστε έτοιμοι να κολλήσετε και την ουρά που θα έχετε φτιάξει απο το ίδιο χαρτί κάνοντας κοψίματα κατα μήκος.


Περισσότερες κατασκευές εδώ.


via http://ift.tt/2BgzBIo

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.