Έκανε νυχτερινή κατάδυση όταν είδε ένα δελφίνι να τον πλησιάζει. Η συνέχεια; Θα σας κόψει την ανάσα!

Κατά τη διάρκεια μια νυχτερινής κατάδυσης τον περασμένο Ιανουάριο στο Gadren Eel Cove στο Kailua-Kona, της Χαβάης, ένα ρινοδέλφινο είχε πιαστεί σε ένα δίχτυ αλιείας πλησίασε τον αυτοδύτη Keller Laros για βοήθεια.

Δείτε το βίντεο παρακάτω.


Το αριστερό θωρακικό πτερύγιο του δελφινιού είχε κολλήσει, τυλιγμένο με πετονιά τριγύρω και με το αγκίστρι καρφωμένο στο σώμα του. Ο Laros (1), ο οποίος ήταν εξοπλισμένος με ψαλίδι, μπόρεσε να ελευθερώσει το φιλικό θηλαστικό και η εκπληκτική διάσωση καταγράφηκε σε ταινία της Martina Wing (2). Αποτελεί ένα φοβερό παράδειγμα για το πόσο έξυπνα πραγματικά είναι τα ζώα, ειδικά τα δελφίνια! Μόλις πρόσφατα η επιστημονική κοινότητα αναγνώρισε τη συνείδηση ​​των ζώων (3)!
Μια διεθνής ομάδα διακεκριμένων ε πιστημόνων υπέγραψαν τη Διακήρυξη του Cambridge για την Συνείδηση ​​(4)(διαβάστε περισσότερα παρακάτω) στην οποία διακηρύσσουν την υποστήριξή τους προς την ιδέα ότι τα ζώα έχουν συνείδηση ​​και γνώση στο βαθμό που έχουν και οι άνθρωποι.
Ένας κατάλογος των ζώων περιλαμβάνει όλα τα θηλαστικά, τα πτηνά, ακόμα και το χταπόδι.
Αλλά αυτό θα μας σταματήσει από το να συμπεριφερόμαστε στα ζώα με εντελώς απάνθρωπους τρόπους;

Η Ινδία, επίσης, μόλις πρόσφατα αναγνώρισε (5) τα δελφίνια ως μη ανθρώπινα πρόσωπα και επίσημα απαγόρευσε όλες τις παραστάσεις των δελφινιών!
Αυτό είναι σίγουρα ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση!


via http://ift.tt/2ENR3q6

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.