Ο Μακρόν απειλεί τη Συρία με βομβαρδισμούς

Ηχηρή προειδοποίηση στο συριακό καθεστώς απεύθυνε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, βάζοντας στο στόχαστρό του τα χημικά όπλα, αποσαφηνίζοντας ωστόσο πως ακόμη δεν έχει βρεθεί καμία απόδειξη πως τέτοια όπλα χρησιμοποιούνται κατά αμάχων στον συριακό πόλεμο.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε την Τρίτη πως «η Γαλλία θα βομβαρδίσει» εάν χημικά όπλα χρησιμοποιούνται κατά πολιτών και αμάχων κατά τη συριακή σύραξη, κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών. Ωστόσο, έσπευσε να συμπληρώσει πως αποδείξεις για κάτι τέτοιο δεν έχουν ακόμη βρεθεί.

«Αναφορικά με τα χημικά όπλα, έχω θέσει μια κόκκινη γραμμή και επανεπιβεβαιώνω αυτή την κόκκινη γραμμή», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος στους δημοσιογράφους. «Σήμερα, οι υπηρεσίες μας, οι ένοπλες δυνάμεις μας δεν έχουν εξακριβώσει ότι χημικά όπλα, όπως αυτά καθορίζονται σε συνθήκες, έχουν χρησιμοποιηθεί ενάντια σε άμαχο πληθυσμό», πρόσθεσε.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν την Παρασκευή, ο Μακρόν εξέφρασε την ανησυχία του για ενδείξεις χρήσης βομβών χλωρίου που χρησιμοποιήθηκαν πρόσφατα σε επιθέσεις ενάντια σε αμάχους.


via http://ift.tt/2Er66CB

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.