Δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στη Σελήνη

Η Σελήνη θα αποκτήσει το πρώτο της δίκτυο κινητής τηλεφωνίας το επόμενο έτος, επιτρέποντας τη μετάδοση high definition υλικού σε streaming από την επιφάνειά της πίσω στη Γη, στο πλαίσιο ενός εγχειρήματος προς υποστήριξη της πρώτης αποστολής στη Σελήνη με ιδιωτική χρηματοδότηση.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Vodafone Germany, η Nokia και η Audi ανακοίνωσαν την Τρίτη πως συνεργάζονται για τη συγκεκριμένη αποστολή, 50 χρόνια μετά τα πρώτα βήματα του ανθρώπου στη Σελήνη. Η Vodafone ανέφερε πως στη Nokia έχει ανατεθεί η ανάπτυξη ενός δικτύου διαστημικών προδιαγραφών, που θα είναι στην ουσία μια μικρή συσκευή βάρους μικρότερου από αυτό ενός πακέτου ζάχαρης.

Οι εταιρείες συνεργάζονται με την PTScientists στο συγκεκριμένο project, με σχέδια για εκτόξευση το 2019 από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ, με πύραυλο Falcon 9 της SpaceX, σύμφωνα με τη Vodafone.

«Το project αυτό περιλαμβάνει μια δραστικά καινοτόμα προσέγγιση ως προς την ανάπτυξη υποδομών δικτύου κινητής τηλεφωνίας» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Germany, Χάνες Αμετσράιτερ.

Ένα στέλεχος που εμπλέκεται στο project είπε ότι η απόφαση για τη δημιουργία ενός δικτύου 4G αντί για 5G οφείλεται στο γεγονός ότι τα δίκτυα επόμενης γενιάς παραμένουν σε στάδιο δοκιμών και δεν είναι επαρκώς σταθερά για να είναι σίγουρο πως θα λειτουργούν στην επιφάνεια της Σελήνης.

Πηγή: naftemporiki.gr


via http://ift.tt/2F4PVeI

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.