Ο επισπεύδων κύριος Πολάκης

Ίσως να ’χει δίκιο ο κ. Π. Πολάκης στα όσα καταμαρτύρησε προχθές στον Σεραφείμ Κοτρώτσο μέσω facebook (δείτε ΕΔΩ), για αθέμιτη συναλλαγή με το ΚΕΕΛΠΝΟ το 2014. Λέω ίσως, γιατί εκ της θέσεώς του κατέχει στοιχεία που χρησιμοποιεί κατά το δοκούν – ενώ εμείς όχι.
Σίγουρα πάντως δεν είναι αρμοδιότητά του να κριτικάρει τον τρόπο με τον οποίο ο δημοσιογράφος κάνει τη δουλειά του. Θα έκανε καλύτερα, αντί να ποστάρει νυχτιάτικα.. στα social media σαν κουτσομπόλης αργόσχολος, να πάει να ελέγξει τι συμβαίνει στα εφημερεύοντα νοσοκομεία και στις μονάδες εντατικής θεραπείας.
Είναι φτηνό να κριτικάρει υπουργός τηλεοπτικές εκπομπές. Αλλά είναι αθέμιτο όταν πρόκειται για τη δημόσια τηλεόραση, η οποία τελεί δυστυχώς ακόμα υπό την άμεση εποπτεία της κυβέρνησής του. Κι αν εκείνα τα 55 χιλιάρικα τα πήρε ο Κοτρώτσος νομίμως, καλό είναι ο Πολάκης να σιωπήσει. Αν όμως τα εισέπραξε παράνομα, ας κινήσει τις δέουσες διαδικασίες εναντίον του, όχι να τον κρατάει σε ομηρία και να τα επισείει όταν όσα λέει ο δημοσιογράφος δεν του είναι αρεστά.
Από την ώρα που ξέσπασε η υπόθεση Novartis, o κ. Πολάκης συμπεριφέρεται σαν τον σπασίκλα που απαιτεί φορτικά να απαντάει εκείνος μόνο στις ερωτήσεις του δασκάλου. Κάνει δηλώσεις, σχολιάζει στα social media, απειλεί. Μιλάει για πράγματα που δεν θα ’πρεπε να ξέρει (και το αστείο είναι πως ενδέχεται πράγματι να μη γνωρίζει). Δημοσιοποιεί στοιχεία που θα ’ταν πολύ πιο χρήσιμο αν τα κατέθετε στη δικαιοσύνη.
Γενικά είναι τεράστια η ζημιά που έχει κάνει στην εικόνα της κυβέρνησης, πράγμα που προσωπικά με αφήνει αδιάφορο. Εκείνο που μας αφορά όλους είναι η ανυπολόγιστη ζημιά που επιφέρει στην πορεία διαλεύκανσης του σκανδάλου, τα πατήματα που -με περισσή αφέλεια- δίνει καθημερινά στους υπόλογους να μιλούν για σκευωρία.
  
Χριστόφορος Κάσδαγλης   - πηγή: kasdaglis.wordpress  
(Πρώτη δημοσίευση στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, 14.2.2018)

* η φωτογραφία είναι των zoornalistas


via http://ift.tt/2He70nD

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.