5 συμβουλές για να βοηθήσετε το παιδί σας που ξεχνάει εύκολα!
Το παιδί σας ξεχνάει εύκολα, χάνει τα πράγματά στο σχολείο αν ναι σταματήστε να αγχώνεστε και διαβάστε αυτές τις 5 πολύ απλές συμβουλές!

1.

Δείξτε του εμπιστοσύνη.

Μην του υπενθυμίζετε διαρκώς ότι ξεχνάει τα πράγματά του στο σχολείο. Αφήστε το λίγο ελεύθερο χωρίς να του μιλάτε συνεχώς για το ίδιο πράγμα.

2.

Σταματήστε να θυμάστε εσείς για αυτό.

Μήπως όταν φεύγετε από το σπίτι αναλαμβάνετε εσείς να θυμηθείτε τα πάντα; Σταματήστε το άμεσα. Βοηθήστε το να γίνει περισσότερο υπεύθυνο και ανεξάρτητο.

3.

Δημιουργήστε μια ρουτίνα.

Κάντε τα ίδια πράγματα κάθε μέρα μαζί και μετά από λίγο καιρό αφήστε το παιδί σας να συνεχίσει την ίδια ρουτίνα και  μόνο του.

4.

Φτιάξτε μαζί ένα τραγούδι με όλα τα πράγματα που ξεχνάει για παράδειγμα στο σχολείο.

Τραγουδήστε το με αστείο τρόπο την ώρα που περπατάτε, οδηγάτε, που είστε μαζί. Θα γελάσετε πολύ και το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει.

5.

Φτιάξτε το μαγικό μπρελοκ.

Γράψτε ή ζωγραφίστε, σε μικρά χαρτάκια όλα τα πράγματα που ξεχνάει στο σχολείο. Πλαστικοποιήστε τα, κάντε τρυπούλες στο πάνω μέρος και περάστε τα σ ένα μπρελοκ. Το παιδί πριν φύγει από το σχολείο για παράδειγμα , προς το σπίτι θα πρέπει να τσεκάρει το μαγικό του μπρελοκ. Έχει βάλει μέσα στη τσάντα του όλα τα πράγματα που δείχνει το μπρελόκ;

Το ξέρω ότι μπορεί να νιώθετε κουρασμένοι, απογοητευμένοι ή εκνευρισμένοι. Σας συμβουλεύω όμως να είστε χαμογελαστοί και αισιόδοξοι, μπορεί να είναι μια φάση που περνάει το παιδί, αν είναι ίσως πολύ πιεσμένο με το σχολικό πρόγραμμα για παράδειγμα ή αν το ενοχλεί κάτι γενικότερα. Μιλήστε του για ότι σας απασχολεί και η λύση θα βρεθεί!
Δείξτε εμπιστοσύνη στο παιδί σας και στις ικανότητές του!


via http://ift.tt/2Fv4sjx

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.