Σκύλος μουμιοποιήθηκε μέσα σε κορμό δέντρου που κόλλησε πριν από 20 χρόνια

Ένας μουμιοποιημένος σκύλος που είχε κολλήσει μέσα στον κορμό ενός δέντρου για 20 χρόνια βρέθηκε από ξυλοκόπους στην Τζόρτζια των ΗΠΑ. 

Ο σκύλος κόλλησε μέσα στον κορμό του δέντρου, κυνηγώντας ένα ρακούν και πέθανε από την πείνα. Ανακαλύφθηκε το 1980 από ξυλοκόπους που έκοβαν δέντρα στην περιοχή. Το όνομα του σκύλου είναι Στάκι και τώρα το δέντρο που είναι κολλημένος διατηρείται ως μουσείο.

Το σώμα του Στάκι μουμιοποιήθηκε αντί να αποσυντεθεί, επειδή η συσσώρευση αέρα στον κορμό του δέντρου έδιωχνε μακριά την οσμή του από τα έντομα.

Το σώμα του διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση. Πολλοί τουρίστες επισκέπτονται το μουσείο που εκτίθεται ο μουμιοποιημένος σκύλος για να τον δουν από κοντά.


Οι ξυλοκόπου αντί να στείλουν τον κορμό για πριόνισμα τον δώρισαν στο Μουσείο Δάσους της Τζόρτζια. Ο σκύλος πήρε το όνομα Στάκι μετά από διαγωνισμό που έγινε το 2002.


Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο σκύλος κυνηγούσε κάποιο ρακούν ή κάποιο άλλο ζώο, κόλλησε στον κορμό του δέντρου, άρχισε να ανεβαίνει προς την κορυφή και εκεί παγιδεύτηκε.via http://ift.tt/2BJyoKV

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.