Κοριτσάκι 2 ετών βλέπει τη μαμά του για πρώτη φορά και τα συναισθήματα δεν περιγράφονται με λόγια

Ένα κοριτσάκι γεννήθηκε κωφό και τυφλό, όμως η μητέρα του ήταν αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να χαρίσει στο παιδί της κάτι που φαινόταν αδύνατο.

Η Nicolly Pereira από την Santa Catarina της Βραζιλίας διαγνώστηκε με παιδιατρικό γλαύκωμα τη στιγμή της γέννησής της. Αυτό σήμαινε ότι ήταν τυφλή λόγω της συγκέντρωσης υγρών στα μάτια της. Τα αυτιά της είχαν επίσης υγρό, γι’ αυτό δεν μπορούσε ούτε να ακούσει. Ο μόνος τρόπος επικοινωνίας με τη μητέρα της ήταν η αγκαλιά και το χάδι.

Οι γιατροί στη Βραζιλία της έκαναν αρκετές επεμβάσεις, αλλά δεν κατάφεραν να αποκαταστήσουν ούτε την όραση ούτε την ακοή της. Γι’ αυτό η μητέρα της άρχισε να συγκεντρώνει χρήματα για να τη στείλει στο Bascom Palmer Eye Institute του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι. Έγραψε την ιστορία της στο Facebook και μέσω του οργανισμού Jackson Health Foundation’s International Kids και με τη βοήθεια αρκετών γενναιόδωρων ανθρώπων, κατάφερε να μαζέψει τα 17.000 δολάρια που απαιτούνταν για τη χειρουργική επέμβαση που θα άλλαζε τη ζωή της κόρης της.

Η τρίωρη επέμβαση που πραγματοποίησε η γιατρός Alana Grajewski, MD, στο 2χρονο κορίτσι, ήταν επιτυχής.

“Δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούν να περιγράψουν το συναίσθημα που νιώθω. Η κόρη μου είναι ελεύθερη τώρα. Σήμερα λάμπει περισσότερο από ποτέ και δίνει δύναμη στους ανθρώπους που δεν πιστεύουν στα θαύματα,” δήλωσε η Daiana στο Miami Herald.

“Όταν έφτασε εδώ, ένιωσα ότι κάτι είχα κάνει λάθος, γιατί συνήθως όταν τα παιδιά φτάνουν εδώ, έχουν έστω μια ελάχιστη όραση. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι η Nicolly δεν μπορούσε να δει τίποτα, ούτε ένα φως,” είπε η Δρ. Grajewski.

Ο Δρ. Ramzi Younis, ειδικός παιδίατρος στην UHealth, χρειάστηκε 30 λεπτά για να αποστραγγίσει το υγρό που είχε συσσωρευτεί στα αυτιά του και εμπόδιζε την ακοή του παιδιού.
Ευτυχώς η τρίωρη χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχής και παρόλο που η Nicolly έχει μυωπία και πρέπει να φορέσει γυαλιά, ο κόσμος είναι πολύ πιο φωτεινός τώρα γι’ αυτήν. Μπορεί τώρα να δει, να ακούσει, να αγαπήσει το τραγούδι και μπορεί να ζήσει τη ζωή της χωρίς βοήθεια.

“Όταν είδε τη μητέρα της, την αναγνώρισε αμέσως και έπεσε στην αγκαλιά της! Αυτή ήταν μόνο μία από τις ανεκτίμητες στιγμές τους,” δήλωσε η Δρ. Grajewski.

Τελικά, πράγματα που εμείς θεωρούμε δεδομένα και αυτονόητα μπορούν να κάνουν συνανθρώπους μας αληθινά ευτυχισμένους!
via http://ift.tt/2EBtIVU

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.